Det er lurt å bli medlem av ANSA når du skal studere i utlandet. Medlemskapet er rimelig og inneholder tjenester og fordeler som gir deg trygghet og bidrar til en hyggelig studietid.

Mange studenter blir ANSA-medlem for å kunne være med på arrangementer og for å kunne kjøpe vår skreddersydde studentforsikring. Disse fordelene er blant våre mest populære medlemsgoder, og det er det gode grunner til! Forsikringen er skreddersydd for norske studenter i utlandet, og arrangementene bidrar til økt trivsel og samhold på studiestedet. 

Fordelene med medlemskap er mange, og du betaler kun 50 kr i måneden. Som medlem kan du blant annet få sosialveiledning og benytte deg av vår online psykologtjeneste, og vi har en beredskapsplan for alvorlige hendelser. Vi er her for å gi deg trygghet før, under og etter studiene. 

Med ANSA reiser du aldri alene. 

 button_meld-deg-inn.png

 

ANSAs medlemsgoder

 

ANSA studentforsikring

Som ANSA-medlem kan du kjøpe ANSA studentforsikring – en komplett studentforsikring for deg som studerer i utlandet. Med ANSA studentforsikring får du blant annet innboforsikring i studielandet, sykeforsikring med døgnbemannet online legehjelp, samt 60 dagers reiseforsikring utenfor studielandet. Alt til en studentvennlig pris!

Du kan kjøpe forsikring selv om du har reist ut av Norge.

Bestill ANSA studentforsikring.

Delta på ANSA-arrangementer

En av de beste grunnene til å melde seg inn i ANSA er våre mange arrangementer, både i utlandet og hjemme i Norge. ANSA samler studentene både faglig, og ikke minst sosialt, til alt fra 17. mai til quizkvelder.

ANSA har landsstyrer drevet av aktive ANSA-medlemmer i hele 27 land, kontaktpersoner rundt om i hele verden, lokallag og utvalg. Bli kjent med organisasjonen og få venner for livet!

ANSA Karriere

CV- og søknadsveiledning

Mange synes det er vanskelig å skrive en god CV og et godt søknadsbrev. Selv om du lett kan finne en mal på nett, så er det vanskelig å vite hva CV-en bør (og ikke bør) inneholde.  Som medlem av ANSA kan du sende inn din CV og/eller søknad til cv@ansa.no og få den evaluert og kvalitetssikret helt gratis av vårt karriere-team.

Karrieredager

Årlig blir det arrangert karrieredager både i Norge og i utlandet hvor du som søker jobb (sommerjobb, internship eller fast jobb) kan møte potensielle arbeidsgivere. På ANSAs karrieredager kan du som utenlandsstudent få mulighet til å treffe potensielle arbeidsgivere som er på jakt etter din internasjonale kompetanse.

Med vårt nettverk bestående av nåværende og tidligere utenlandsstudenter sitter vi på kunnskap og erfaring om hvordan det er å være student i utlandet. Vi vet hvilke utfordringer du kan støte på når du kommer hjem og skal begynne å jobbe. 

Kurs og webinarer

Vi tilbyr flere kurs og gruppeveiledninger innen karriereutvikling, selvutvikling og jobbsøking. Kursene avholdes vanligvis på nett (webinarer), og er gratis for alle våre medlemmer. Som deltaker kan du delta hvor enn du er i verden, så lenge du har en god internettforbindelse. 

Finn relevante webinarer for deg som medlem her.

Helse og beredskap

Sosialveiledning

Vår sosialveileder er tilgjengelig dersom du skulle oppleve små eller store utfordringer i utlandet – enten de er relatert til psykisk/fysisk helse, trygderettigheter, Lånekassen, bolig/utleier e.l. Ta kontakt enten på mail eller bestill en veiledningstime, så vil vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg i riktig retning. ANSA er der for deg under hele studietiden.

Online psykologtjeneste

ANSA har inngått et samarbeid med en profesjonell online psykologtjeneste hvor du kan snakke med en autorisert psykolog over video. Kort ventetid, ingen reising, og psykologer som er tilgjengelig uavhengig av hvor du befinner deg i verden. Slik håper vi at terskelen for å oppsøke hjelp kan senkes. Bestill tid til det tidspunktet som passer best for deg, og gjennomfør samtalen fra hvor du selv måtte ønske. ANSA tilbyr nå 4 gratistimer med psykolog for å prøve ut om dette er et tilbud som passer for deg. Les mer om tjenesten her.

Beredskap

Vi har også en beredskapsplan der vi samarbeider med Sjømannskirken og deres fem studentprester. Beredskapsplanen iverksettes ved alvorlige hendelser, men studentprestene er også tilgjengelige på studiestedene for våre studenter på kort varsel, om de skulle ha ekstra behov for en voksen samtalepartner eller hjelp i vanskelige situasjoner.

Medlemspris på BookBeat

ANSA-medlemmer får ekstra gunstige betingelser hos lydbokappen BookBeat! Med BookBeat får du tilgang til over 800 000 lyd- og e-bøker direkte på mobilen. Du kan velge og vrake blant kjente romaner, spennende krimserier, inspirerende biografier og mye mer.

 • Som ny abonnent får du 60 dager med gratis lytting og lesing i stedet for 30 dager.
 • Etter gratisperioden koster BookBeat fra 79 kr/mnd, avhengig av hvilket abonnement du velger.
 • BookBeat har ingen bindingstid, og du kan avslutte abonnementet når du vil.

Les mer og meld deg inn i BookBeat her!

Medlemspris på Flipp

Som ANSA-medlen får du prøve magasinappen Flipp gratis i 30 dager, og du får rabattert pris etter gratisperioden.

 • Du kan lese over 90 magasiner og tegneserier når du vil og hvor du vil. Perfekt å kose seg med i sofaen, på stranden eller på tur! Finn ditt favorittmagasin og slapp av. 
 • Du finner også populære magasiner fra Sverige og Danmark i appen, i tillegg til puslespill og sudoku for de som trenger litt hjernetrim.
 • Det er ingen bindingstid, og abonnementet løper til du sier opp.

Les mer og meld deg inn i Flipp her! 

Kvalitetssikrede agenter

Mange studenter søker utenlandsstudier gjennom en kommersiell aktør, en såkalt agent. Som ANSA-medlem kan du være trygg på at alle agentene vi samarbeider med er kvalitetssikret og godkjent av oss. De følger ANSAs etiske retningslinjer og gir tilstrekkelig og redelig informasjon til dem som ønsker å studere i utlandet. 

De godkjente agentene er også tilknyttet ANSAs klagenemnd, noe som gir deg ekstra trygghet dersom du av en eller annen grunn skulle være misfornøyd med utenlandsstudiene. 

Andre medlemskap – helt gratis

Som medlem i ANSA får du gratis medlemskap i en rekke andre organisasjoner.

Er du medlem av ANSA og studerer

 

 

Pris og informasjon

 

Pris

 • Et medlemskap i ANSA koster 50 kr i måneden.

Medlemskapets varighet

 • Medlemskapet har løpende månedlig fornyelse frem til det sies opp i din studentportal.
 • Minimum medlemstid er 1 måned. Det er 3 måneders oppsigelse på medlemskapet.

Betaling og betalingsløsning

 • Betaling gjøres med bankkort/kredittkort med BankID godkjenning, med måndelige automatiske trekk.

Hvem kan bli medlem?

 • Alle som skal studere i utlandet, er på feltarbeid eller har praktikantjobb i utlandet kan bli ANSA-medlem.

 

Har du spørsmål om medlemskap i ANSA?

Ta kontakt med medlemsservice.