Artikler

Her finner du nyheter, tips og råd fra ANSA om å studere i utlandet.

Person ved et trommesett

Juvenarte 2024: Møt årets deltakere

ANSA Juvenarte 2024 fikk inn rekordmange bidrag fra norske kunst- og designstudenter i utlandet. Bli kjent med årets deltakere og utforsk bidragene før vinnerne kåres!

Les mer

Anna Handal Hellesnes ANSA

På tide å se utenlandsstudentene! 

ANSA gratulerer Oddmund Løkensgard Hoel (Sp) som studentenes minister. Vi forventer en statsråd med reelle ambisjoner for internasjonalisering.

Les mer

Tre personer sykler langs en brygge

Bli ANSA-ambassadør på avreiseseminarer

På starten av året gjør vi oss klare for avreiseseminarer rundt om i landet. Vil du bli ANSA-ambassadør og snakke om medlemskap for kommende utenlandsstudenter?

Les mer

Kvinne med lys hijab på kafé

Slik får du mest mulig ut av ANSA karrierekafé

ANSA karrierekafé er et populært, lavterskel og uformelt arrangement. Møt spennende arbeidsgivere og aktører, snakk med andre medlemmer og utforsk mulighetene! Her får du tips til hvordan du får mest mulig ut av arrangementet.

Les mer

Banner Gymglish presentasjon av ulike språkkurs

Lær et nytt språk med Gymglish

Som ANSA-medlem får du rabatt på språkkurs fra Gymglish. Vil du lære deg studielandets språk, friske opp språkkunnskapene dine eller lære deg et nytt språk for moro skyld? Da bør du prøve Gymglish-metoden!

Les mer

Anna Handal Hellesnes i strikket genser med ANSA på

Økning i studiestøtten

SV og regjeringen er blitt enige om statsbudsjett. Studenter i utlandet kan glede seg over at studiestøtten øker med over 1200 kroner i måneden, fra 1. august 2024.

Les mer

Mann i hvit T-skjorte bruker en Mac

Slik takler du eksamensangst

Eksamensperioder kan være vanskelig å stå i, og noen opplever så mye stress at det påvirker helse og prestasjoner negativt. Les våre tips for å takle eksamensangst og eksamensstress bedre.

Les mer

Lesesal med store vinduer, gamle pulter og grønne lamper

Billig og gratis utdanning i utlandet

Utenlandsstudier trenger ikke å være dyrt. Det finnes mange muligheter for gratis eller billig utdanning i utlandet! Se våre tips til land med attraktive og rimelige studietilbud og meld deg på webinar.

Les mer

Mann på skateboard er i ferd med å falle

Har du vurdert å si opp forsikringen?

Mange utenlandsstudenter har vanskeligheter med å få pengene til å strekke til, og ser seg om etter måter å spare på. Det er lurt! Men hvis du har vurdert å si opp forsikringen, bør du la det være.

Les mer

Fra stykket Abrasjon II (2021). Nhi Phuong Do og Gina Bordini på fiolin, Nick Burkel på cello og Audun Klaveness på bratsj.

Vinn kunstnerstipend med ANSA Juvenarte

De unge kunstnerne Tobi Pfeil, Anna Berg og Idunn Feyling har alle studert kunstfag i utlandet og vunnet ANSA Juvenarte. Hvordan har det formet dem som kunstnere?

Les mer

Anna Handal Hellesnes under høring på Stortinget

Hva betyr statsbudsjettet for studier i utlandet?

I starten av oktober la regjeringen frem sitt forslag til statsbudsjettet 2024. Hva betyr forslagene for deg som enten drømmer om eller har begynt på studier i utlandet?

Les mer

Prest fra Sjømannskirken snakker med studenter

Trygghet med ANSA og Sjømannskirken

ANSA har et tett, livssynsåpent samarbeid med Sjømannskirken. Samarbeidet kan gi deg trygghet når du studerer i utlandet, både i hverdagen og hvis du står i en krise.

Les mer