Kvinne sitter på en brygge og leser

Finn ditt drømme­studium!

Fransk flagg vaier i vinden
Samfunnsfag

Statsvitenskap i Frankrike

De fleste nordmenn som studerer statsvitenskap i Frankrike studerer ved ett av de syv regionale collegene til Sciences Po Paris, hvor bachelorstudiene i Le Havre, Menton og Reims går på engelsk. Utdanningen tilbys også ved andre høyskoler eller universiteter.

Les mer
Hotellbygg med verandaer og palmer
Hotell og reiseliv

Hotell og reiselivsfag

Du vil lære å lede og styre en servicebedrift, og studiene innebærer undervisning i samfunnsfag, jus og økonomi. Utdanningen legger blant annet vekt på statistikk, markedsføring, investering, finansiering og miljø. Praksis er en viktig del av studiet.

Les mer
Musikk

Musikkstudier

Drømmer du om å bli musiker eller musikkprodusent? Det finnes mange studieretninger innen musikk, både utøvende og teoretisk. Rundt 250 norske studenter studerer musikk i utlandet. De fleste er i Tyskland, Danmark og Storbritannia.

Les mer
Dame som sitter og ser på maleri i et museum
Kunst- og designstudier

Kunst- og designstudier

Vil du studere kunst eller design i utlandet? Rundt 400 norske studenter tar kunst og designutdanning i utlandet. Det er flest som studerer dette i Nederland, Italia, Australia og Storbritannia.

Les mer
Blått skilt med gule stjerner
Økonomi

Økonomistudier

Økonomi er et av de mest populære studiene for norske studenter som vil studere i utlandet. Over 2 600 tar økonomistudier i utlandet. Flest studerer i USA, UK, Danmark og Spania.

Les mer
To hender som holder
Psykologi

Psykologistudier

Vil du studere psykologi i utlandet? Rundt 800 norske studenter tar psykologiutdanning i utlandet. Det er flest som studerer i Danmark, Storbritannia, Polen og Spania.

Les mer
Dame tegner på modelltegning med lupe i hånden
Ingeniør

Ingeniørstudier

Vil du studere ingeniør i utlandet? Rundt 550 norske studenter tar ingeniørutdanning i utlandet. Det er flest som studerer i Danmark, USA, Storbritannia og Sverige.

Les mer
Abstrakt bilde av bølgende bygg
Arkitektur

Arkitektstudier

Vil du studere arkitekt i utlandet? Rundt 320 norske studenter tar arkitektutdanning i Europa. Det er flest som studerer i Danmark, Storbritannia og Spania.

Les mer
Blokk som ligger på anatomiske tegninger med tegning av ryggrad over seg
Kiropraktikk

Kiropraktikkstudier

Vil du studere kiropraktikk i utlandet? Rundt 120 norske studenter tar kiropraktikkstudier i utlandet. Det er flest som studerer i Storbritannia og Danmark.

Les mer
Terapeut som beveger på pasientens armer
Fysioterapi

Fysioterapistudier

Vil du studere fysioterapi i utlandet? Rundt 250 norske studenter tar medisinutdanning i Europa. Det er flest som studerer i Nederland og Danmark.

Les mer
bokstaver og tegn ligger på en fargerik bakgrunn
Språk og kultur

Språkkurs i utlandet

Vil du lære deg et nytt språk? Det å lære seg et nytt språk kan være din nøkkel til spennende utdanninger, personlig vekst, kulturell dybde og karrieremuligheter.

Les mer
Person holder opp poten til en katt som siter på fanget
Veterinær

Veterinærstudier

Vil du studere veterinær i utlandet? Rundt 350 norske studenter tar veterinærutdanning i Europa. Det er flest som studerer i Slovakia, Ungarn og Polen.

Les mer
Ung kvinne smiler med lukkede øyne mens det snør

Bli medlem i ANSA

Det er lurt å bli medlem i ANSA når du skal eller har studert i utlandet! Du får en rekke fordeler som gir deg en trygg og morsom studietid og en bedre overgang til arbeidslivet.