Kvinne sitter med ryggen til kamera og snakker med en mann i grå T-skjorte

For rådgivere

Er du rådgiver eller studieveileder og ønsker oppdatert informasjon om studier i utlandet? ANSAs informasjonssenter hjelper deg!

Den viktige rådgiveren

ANSA jobber for at flere norske studenter skal velge å studere i utlandet. Studieopphold utenlands er ikke bare utviklende for den enkelte student, men nordmenn som studerer i utlandet bidrar også med høyt verdsatt kompetanse inn i det norske samfunnet. ANSAs arbeid for internasjonal studentmobilitet er tett knyttet sammen med den viktige jobben du gjør som rådgiver eller studieveileder.

Mann står med utstrakte armer på en stein ved en foss

Hjelp studenter til å oppleve verden

Som rådgiver eller studieveileder spiller du en stor, noen ganger avgjørende, rolle i elevenes og studentenes veivalg. Det er litt å sette seg inn i når det kommer til utenlandsstudier, men ANSA er her for å dele vår kunnskap om mulighetene som finnes.

ANSAs informasjonssenter gir deg oppdatert informasjon slik at du kan gi best mulig veiledning til dem som er nysgjerrig på å studere utenfor Norge. Med din hjelp kan flere studenter oppleve verden!

Bli kjent med ANSAs informasjonssenter

ANSAs informasjonssenter er en nasjonal og offentlig støttet tjeneste som tilbyr veiledning om studier i utlandet. Vi tar imot henvendelser fra elever og studenter som vil studere i utlandet, holder veiledningstimer og stiller med kompetanse overfor rådgivere og studieveiledere i videregående skole. Vi har tett kontakt med viktige aktører innen utenlandsstudier, som for eksempel Helsedirektoratet og Lånekassen. I tillegg jobber vi med agenter.

Informasjonssenteret deltar også på utdanningsmesser og besøker skoler for å fortelle om utenlandsstudier. ANSA representerer ingen land eller universiteter, og derfor vil vi aldri anbefale ett studiested fremfor et annet. Vi gir alltid nøytral veiledning og hjelp til selvhjelp.

Mann sitter ved et bord og har videomøte på PC

Bli med på rådgiverseminar

Ønsker du oppdatert informasjon om studier i utlandet? ANSA tilbyr gratis rådgiverseminar tilpasset deg og dine ønsker. Seminaret forgår enten fysisk eller digitalt, det er helt opp til deg. Det er ingen krav til antall deltakere.

Alle rådgiverseminarer innledes med en grunnpakke hvor vi informerer om det viktigste du må vite som rådgiver. Resten av programmet er åpent. Vi kan enten sette opp et forslag for deg basert på vanlige spørsmål fra rådgivere, eller tilpasse programmet til temaer du får mange spørsmål om.

Bli med på digitalt rådgiverseminar

Dato: 11. juni 2024 kl. 13 -14 via Teams
Påmelding her:

Kvinne med briller snakker i telefon ved en datamaskin

Hjelp til å skrive anbefalingsbrev

Har du blitt spurt av en elev eller student om å skrive anbefalingsbrev? Anbefalingsbrev er vanlig for opptak til studiesteder i USA, men brukes også i andre land. Det er et stort ansvar å få, så ta gjerne en titt på våre tips hvis du står fast!

Kvinne med briller sitter ved et bord og jobber på PC

Hold deg oppdatert på studier i utlandet

Send oss en e-post med navn, skole og ønsket mottakeradresse, så får du nyhetsbrev fra ANSAs informasjonssenter med nyttig informasjon for rådgivere.