Ung kvinne lener seg på skulderen til en ung mann

Trygghet i ANSA

De aller fleste har veldig gode opplevelser som utenlandsstudent, men av og til kan det hende du trenger hjelp til å takle små eller store ting som skjer i hverdagen. Heldigvis har ANSA et solid velferdstilbud.

Sosialveiledning

Alle ANSA-medlemmer kan å bestille timer for sosialveiledning. Du kan snakke med ANSAs sosialveileder om små og store utfordringer i hverdagen – enten det gjelder praktiske ting, stryk på eksamen, folkeregistrering eller helseproblemer.

Hvis vi sammen kommer frem til at du trenger videre oppfølging, kan vi veilede og gi informasjon om rettigheter og gi hjelp til å finne rett instans.

ANSAs psykologtjeneste

Som ANSA-medlem har du tilgang til gratis, digital psykologtjeneste i medlemskapet ditt. Du trenger ingen henvisning fra lege i forkant. Psykologtjenesten foregår over video, og du velger selv tidspunkt for timene og hvilken behandler du ønsker.

Du får også tilgang til en rekke kurs, videoer og tester du kan benytte deg av.

TRIA-kontakter

TRIA står for Trygghet i ANSA, og TRIA-kontaktene jobber med nettopp trygghet i organisasjonen. Hensikten er å kunne tilby alle norske utenlandsstudenter hjelp, støtte og veiledning i vanskelige situasjoner. TRIA-kontaktene har opplæring i psykisk helse, rus og beredskap, og er selv utenlandsstudenter.

Varslingsknappen

Opplever du noe vanskelig på et ANSA-arrangement eller ellers i ANSA-sammenheng? Meld fra! Vi har en varslingsknapp som gjør det enkelt å melde fra til oss dersom du opplever noe utfordrende. Du er helt anonym.

Beredskap og Sjømannskirken

Det er viktig at du vet at du ikke er alene dersom du opplever en krise i utlandet.

ANSAs beredskapsgruppe følger opp våre medlemmer i krisesituasjoner. Vi har et tett og livssynsnøytralt samarbeid med Sjømannskirken, og de bistår oss ved ulykker som rammer norske elever og studenter i utlandet. De driver også oppfølgende omsorgsarbeid etter slike kriser.

Studentprestene er også tilgjengelige på studiestedene for våre studenter på kort varsel, om de skulle ha ekstra behov for en trygg samtalepartner eller hjelp i vanskelige situasjoner.

Ring Sjømannskirkens beredskapstelefon:

Ung kvinne smiler med lukkede øyne mens det snør

Bli medlem i ANSA

Det er lurt å bli medlem i ANSA når du skal eller har studert i utlandet! Du får en rekke fordeler som gir deg en trygg og morsom studietid og en bedre overgang til arbeidslivet.