Gammel skolecampus i England

Studier i Storbritannia

Storbritannia er en av de mest populære studiedestinasjonene for norske studenter. Her finnes det en rekke universiteter av høy kvalitet som ligger på Lånekassens tilleggsstipendliste.

Finn ditt drømmestudium i Storbritannia

Storbritannia kan by på et variert og stort utvalg av studier både på bachelor, masternivå og innen doktorgradsstudier/forskning.

Søk opp studier i Storbritannia:

Opptakskrav

Bachelor

Master

Grønt landskap med regnbue i bakgrunnen og et gammelt tårn

Studenthistorier

Verdenspolitikk i kontrastfylte Devon

Les mer

Søkeprosess

Finansiering

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000. I tillegg må du betale for visum og obligatorisk helseforsikring som må dekke hele perioden du studerer i Storbritannia. For ett år tilsvarer det minst 1,068 GPB i tillegg til skolepenger.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Visum

Etter at Storbritannia forlot EU må alle norske statsborgere søke visum om de skal studere i Storbritannia lengre enn 6 måneder.

Du må ha mottatt studentvisum før du reiser til Storbritannia. Om du skal til Storbritannia for å studere kan du ikke reise på turistvisum.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.