Regnskapspapirer på bord med binders

Økonomistudier i Storbritannia

Økonomi- og businesstudier er populære i Storbritannia og kan tas både på bachelor- og masternivå. Tenker du en utdanning som likner samfunnsøkonomi bør du se etter grader innen Economics.

Om utdanningen

I UK finnes det mange muligheter for å studere økonomisk-/administrative fag. Kjært barn har mange navn og i Storbritannia finnes det økonomifag under studier som Business, Finance, AdministrationManagementMarketingCommerce og banking.

En bachelorgrad i økonomistudier kan vare fra tre til fire år. En mastergrad kan vare fra ett til to år.

Finn økonomistudier i Storbritannia

Skal du studere økonomi- og businessfag i Storbritannia, kan det være lurt å velge et lærested som er akkreditert av European Quality Improvement System, EQUIS  og/eller The Association of Advance Collegiate Schools of Business, AACSB. Ved å velge akkrediterte læresteder sikrer du at studiestedet er av høy kvalitet.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000. I tillegg må du betale for visum og obligatorisk helseforsikring som må dekke hele perioden du studerer i Storbritannia. For ett år tilsvarer det minst 1,068 GPB i tillegg til skolepenger.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel ha Generell studiekompetanse og statsborgerskap.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.