Musikkstudier i Storbritannia

Musikkutdanning tilbys ved mange britiske universiteter, konservatorier og læresteder for performing arts. Det finnes flere muligheter for å utdanne seg til utøvende musiker, men musikkstudier finnes i mange varianter. Du kan for eksempel studere musikkvitenskap, musikk i kombinasjon med språk, musikk og markedsføring, musikkproduksjon eller musikk og kommunikasjon.

Om utdanningen

Grunnutdanningen er fireårig i Skottland og treårig i resten av Storbritannia, og dette fører fram til en bachelorgrad. Det finnes også mange muligheter for å studere musikkfag på masternivå. Mastergradene er stort sett ettårige.

Finn musikkstudier i Storbritannia

Bruk søkemotoren UCAS for å finne frem til utdannelser på universiteter og konservatorier. Du kan også søke opp studier på nettsiden til The British Council.

Opptakskrav

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel ha Generell studiekompetanse og statsborgerskap.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.