Vegg full av innrammede maleri

Kunst og design i Storbritannia

I Storbritannia finnes det et stort utvalg kunstfag ved landets universiteter og ved egne kunst- og designskoler. Kunststudier innebærer både teoretiske og praktiske fag, men også kunsthistorie.

Om utdanningen

Bachelorgrad (undergraduate) i kunststudier varer som regel tre år, mens master (postgraduate) varer gjerne i 1 år. Storbritannia er kjent for å tilby mange spennende kombinasjoner av studier og kunststudiet er ikke et unntak. Derfor anbefaler vi å gjøre god research for å finne det studiet som passer akkurat deg. Flere kunststudier har også studieturer til utlandet.

Finn kunststudier i Storbritannia

Bruk søkemotoren UCAS for å finne frem til bachelor og mastergrader. Du kan også søke opp studier på nettsidene til The British Council.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.