Abstrakt bilde av bølgende bygg

Arkitektstudier i Storbritannia

Arkitektur er et populært studie i Storbritannia og det finnes i hovedsak to retninger, en designbasert og en ingeniørbasert. Utdanningen tar fra seks til syv år å fullføre.

Om utdanningen

Arkitektutdanningen i Storbritannia består av tre deler og tar fra seks til syv år å fullføre. Det finnes to typer arkitektstudier, en designbasert og en ingeniørbasert. Den designbaserte vil ha mer fokus på det estetiske og det kreative, der den ingeniørbaserte vil ha mer realfag.

Finn arkitektstudier i Storbritannia

For å sikre kvalitet og godkjenning i Norge, bør du velge arkitektstudier som er godkjent av the Royal Institute of British Architects (RIBA).
Først tar du en 3 eller 4-årig bachelorgrad (RIBA Part 1). Så må du som regel ta to år fordypning på masternivå (RIBA Part 2). Etter dette må du normalt ha minst ett års arbeidserfaring før du kan ta siste og avsluttende eksamen i Architectural eller Professional Practice (RIBA Part 3). Du kan lese mer om oppbyggingen av studiet på RIBA sine sider.

Du kan også finne bachelor- og mastergrader på UCAS og the British Council.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.