Dame tegner på modelltegning med lupe i hånden

Ingeniørstudier i Storbritannia

Storbritannia tilbyr et mangfold av ingeniørutdanninger. Du kan for eksempel velge å bli byggingeniør eller mekanisk ingeniør, men du kan også velge å kombinere studiet med fag som fornybar energi eller økonomi. Her er mulighetene mange.

Om utdanningen

Det finnes over 140 ulike grader innen ingeniørfaget i Storbritannia, så her er valg- og spesialiseringsmulighetene store. En britisk grad kan være  tre- eller fireårig og lede frem til tittelen Bachelor of Engineering, BEng eller BSc, eller en fire- eller femårig grad og lede frem til tittelen Master of Engineering, MEng. Enkelte skoler tilbyr sandwich degrees, dvs. grader hvor man er ett år i praksis.

Du finner mer informasjon om ingeniørfaget i UK på sidene til Engineering Council.

Finn ingeniørstudier i Storbritannia

Bruk søkemotoren UCAS for å finne frem til aktuelle bachelor- og mastergrader. Du kan også finne studier på katalogen til British Council.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.