Blokk som ligger på anatomiske tegninger med tegning av ryggrad over seg

Kiropraktikk i Storbritannia

I Storbritannia kan du studere kiropraktikk ved Anglo European College of Chiropractic (AECC) i Bournemouth og ved Welsh Institute of Chiropractic, som er en del av University of South Wales.

Om utdanningen

Kiropraktikk er et studie som ikke finnes i Norge. Derfor reiser mange til Storbritannia for å ta denne utdanningen. Helsefaglige utdanninger i Storbritannia har få plasser til internasjonale studenter så det er viktig å ta seg tid til å skrive en god søknad. Du kan lese mer om kiropraktikk og utdanningsinstitusjoner på nettsidene til Norsk Kiropraktorforening. Foreningen anbefaler å velge et studie som går over fem år og tittelen MSc Chiropractic for å få det beste grunnlaget.

Finne studiested og opptakskrav

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.