Gammel skolecampus i England

Studier i Storbritannia

Storbritannia er en av de mest populære studiedestinasjonene for norske studenter. Her finnes det en rekke universiteter av høy kvalitet som ligger på Lånekassens tilleggsstipendliste.

Finn ditt drømmestudium i Storbritannia

Storbritannia kan by på et variert og stort utvalg av studier både på bachelor, masternivå og innen doktorgradsstudier/forskning.

Søk opp studier i Storbritannia:

Det er to fine kataloger du kan bruke for søke opp studier i Storbritannia. UCAS er siden du også bruker for å søke på selve studiet, mens British Council er en infoside.

Et utvalg fag i Storbritannia

Dette er bare et utvalg av studier, det finnes mange spennende muligheter i Storbritannia.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Grønt landskap med regnbue i bakgrunnen og et gammelt tårn

Studenthistorier

Verdenspolitikk i kontrastfylte Devon

Les mer

Søkeprosess

Webinarer

I alle våre webinarer er det tid for Q & A i etterkant. Hvis du ikke finner noen nedenfor, er det ingen aktive webinarer.

Om du nettopp gikk glipp av et webinar anbefaler vi å ta en titt på presentasjonene til British Council. På denne lenken kan du se webinarer live, men også opprette en konto for å se tidligere webinarer.

Finansiering

Hva koster det å studere i Storbritannia?

Storbritannia er et av de dyreste landene du kan studere i siden internasjonale søkere må betale international fees (skolepenger). Prisen på bachelor varierer fra GPB 11,400-38,000. Master varierer fra GPB 9,000 til 30,000. I tillegg må du betale for visum og obligatorisk helseforsikring som må dekke hele perioden du studerer i Storbritannia. For ett år tilsvarer det minst 1,068 GPB i tillegg til skolepenger.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Storbritannia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Visum

Etter at Storbritannia forlot EU må alle norske statsborgere søke visum om de skal studere i Storbritannia lengre enn 6 måneder. Vi anbefaler å søke så fort du har mottatt opptak (unconditional offer) fra lærestedet.

Mann sykler i en engelsk gate som svinger seg

Jeg har kommet inn på en skole i Storbritannia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.