Offisielt bygg i by ved elv som svinger seg. Båter i elva.

Studier i Tyskland

I Tyskland finnes noe for enhver smak. Landet har noen av de beste og eldste universitetene i verden og er verdensledende innen mange felt. Det er med god grunn at Regjeringen og arbeidslivet etterspør tysklandstudenter!

Utdanning i Tyskland

Akkurat som i Norge er de fleste utdanningsinstitusjoner i Tyskland gratis. Du kan studere bachelorgrader, mastergrader, dra på utveksling og ta språkkurs. Som i Norge kan du velge mellom å studere ved et universitet eller en høyskole (Hochschule/University of Applied Sciences). Det finnes studietilbud både på tysk og engelsk. Profesjonsstudier som medisin, odontologi, sykepleie, farmasi og veterinærmedisin tilbys som regel på tysk.

Søk opp studier i Tyskland

På nettsiden Study in Germany står det mye god informasjon på engelsk om studier i Tyskland. Vi anbefaler spesielt at du leser deg gjennom 4 steps to Germany. Les gjennom forsiden og klikk deg videre via det gule banneret nederst på siden «Finding the right course».

Søk opp studier i Tyskland på engelsk med et internasjonalt fokus

Tips: Huk av for «English Only», «No Tuition Fee» og «fully-on-site».

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested?
Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Et utvalg fag i Tyskland

Dette er bare et utvalg av studier, det finnes mange muligheter i Tyskland.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søkeprosess

Finansiering

Webinarer

Hvis du ikke finner noen nedenfor, er det ingen aktive webinarer.

Hva koster det å studere i Tyskland?

Akkurat som i Norge er de fleste utdanningsinstitusjoner i Tyskland gratis. De fleste universitetene og høyskolene i Tyskland er offentlig eid og derfor gratis for både tyske og internasjonale studenter. Man betaler riktignok en administrasjonsavgift tilsvarende semesteravgiften i Norge. Summen er på et par tusen kroner i semesteret, avhengig av studiested og delstat. Det finnes også private utdanningsinstitusjoner i Tyskland, men de utgjør bare 10 prosent av alle skolene. Privatskolene koster mellom 26 000-40 000 euro i året, avhengig av grad og studiested.

Hvor høye er levekostnadene?

Det er rimeligere å bo og leve som student i Tyskland enn i Norge. Dagligvarer, kaféturer og kinobilletter koster som regel en god del mindre. Det er generelt dyrere i sør og vest i Tyskland.

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Tyskland, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Visum

Norske borgere trenger ikke visum for å reise innen EU/EØS. Dersom du planlegger å oppholde deg i Tyskland i over 90 dager må du registrere deg hos tyske myndigheter (Einwohnermeldeamt) innen 14 dager. Du vil vanligvis få informasjon fra universitetet ditt om hvordan du kan gå frem.

Fant du ikke det du lette etter?

Gate i Tysk landsby

Jeg har kommet inn på en skole i Tyskland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.