Regnskapspapirer på bord med binders

Økonomistudier i Tyskland

Tyskland er en av Norges absolutt viktigste handelspartnere. Her kan du studere på engelsk eller tysk ved noen av verdens beste læresteder. Offentlige studier i Tyskland er gratis.

Om utdanningen

Økonomistudier i Tyskland kan grovt deles inn i Betriebswirtschaft (bedriftsøkonomi) eller Volkswirtschaft (samfunnsøkonomi). Utdanningene kan tas på bachelor- og masternivå, og det finnes muligheter for PhD. Mange studier undervises på tysk, men det finnes en rekke studiemuligheter på engelsk også, spesielt innenfor bedriftsøkonomi (business). Offentlige studier i Tyskland er gratis.

Finn fagretning og lærested

Du finner frem til aktuelle læresteder via søkemotoren Hochschulkompass og DAAD.

Begge søkemotorene kan benyttes på engelsk. Dersom du trenger tips til valg av studieby, kan du lese om de forskjellige byene på study-in.de.

Det finnes svært mange gode skoler innenfor økonomi i Tyskland. Før du velger lærested kan du gjerne ta en kikk på den siste tilgjengelige CHE rankingen av læresteder og fag i Tyskland. For deg som drømmer om å få sidetittel siviløkonom, kan det også være et tips å se om du finner ønsket lærested på EQUIS- eller AACSB-listen. Skolene på disse listene holder god internasjonal kvalitet.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Finansiering

Det er gratis å studere ved offentlige læresteder i Tyskland, mens private tar skolepenger. Informasjon om kostnader finner du på lærestedenes hjemmesider under Studienbeiträge.

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Gate i Tysk landsby

Jeg har kommet inn på en skole i Tyskland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.