Om ANSA

Vi er organisasjonen for norske studenter i utlandet. Les mer om hva vi kan hjelpe deg med her!

ANSA – Association for Norwegian Students Abroad 

Vi jobber for å ivareta norske utenlandsstudenters interesser og informere om studiemuligheter i utlandet. Ved hovedkontoret vårt i Oslo jobber 13 heltidsansatte fordelt på informasjonssenter, medlemsservice, sosialrådgivning, web, administrasjon, salg, politikk og media. Vi har i dag over 10 000 medlemmer og 500 tillitsvalgte fordelt på over 1 200 studiesteder i mer enn 90 land.

Hva gjør ANSA? 

Vi gir deg gratis veiledning om studier i utlandet

Vurderer du å studere i utlandet og trenger hjelp til å finne ut av ting?  ANSAs informasjonssenter gir deg nøytral og gratis veiledning om hvilke studiemuligheter som finnes og hvor i verden du kan studere. Vårt informasjonssenter er en nasjonal og offentlig støttet informasjonstjeneste som tilbyr nøytral veiledning, og vi hjelper deg gjerne med spørsmålene du måtte ha! Vi representerer ingen land eller universiteter, og siden vi er nøytrale gir vi ingen anbefaling om læresteder.

Hos oss kan du få hjelp med:

To hender som skriver på et laptop-tastatur.

Bestill veiledning her

Karrieredager og nettverk

Hvert år arrangerer vi karrieredager både i Norge og i utlandet, hvor du som søker jobb kan møte potensielle arbeidsgivere. Med vårt nettverk bestående av nåværende og tidligere utenlandsstudenter (Alumni), sitter vi på kunnskap og erfaring om hvordan det er å være student i utlandet og utfordringer du kan støte på når du kommer hjem og skal begynne å jobbe.

Arrangementer

Vil du bli kjent med flere studenter og bli med på alt fra pubkvelder og quiz til større arrangementer som fagseminarer og 17. mai-feiringer? Ute i landene hvor ANSA har egne styrer eller hvor det finnes engasjerte medlemmer, er det mange ulike arrangementer du kan delta på. En perfekt anledning til å gjøre studietiden enda bedre! Finn ut om det skjer noe der du studerer eller ønsker å studere.

Årlige arrangementer i Norge

Hjelp i utlandet

Skulle du støte på små eller store utfordringer i utlandet eller bare trenge noen å prate med, kan vår kvalifiserte sosialrådgiver ved ANSAs hovedkontor i Oslo hjelpe og veilede. Sosialrådgiveren har taushetsplikt, og dette er selvsagt en helt gratis tjeneste. Les mer om hva vår sosialrådgiver kan bistå med.

Partipolitisk nøytral

ANSA er en partipolitisk nøytral interesseorganisasjon med stor gjennomslagskraft. Organisasjonen har et godt forhold til alle partier på Stortinget, Lånekassen og utdanningsmyndigheter i Norge. Vi jobber kontinuerlig med ulike politiske saker for å fremme utenlandsstudentenes interesser.

ANSAs hovedstyre

ANSAs hovedstyre blir årlig valgt på generalforsamling og er organisasjonens høyeste organ. Hovedstyret består av 6 nåværende og 2 tidligere utenlandsstudenter, samt president og en ansattes representant. Det avholdes seks styremøter i året. Hovedstyret skal arbeide i samsvar med ANSAs statutter og generalforsamlingens vedtak, og er ansvarlig for ANSAs virksomhet.

Kjernedokumenter og strategier