Handlegate med kirke i enden av gaten

Studier i Irland

Irland er et utrolig fint studieland med mye historie og natur. I tillegg har Irland relativt lave skolepenger og man studerer på engelsk. Irland er blant annet kjent for det prestisjefylte universitetet Trinity College i Dublin.

Finn ditt drømmestudium i Irland

Utdanningen i Irland er bygget opp i bachelor- og mastergrad.

En bachelorgrad i Irland strekker seg over tre til fire år (undergraduate level). Noen utdannelser på bachelornivå har et integrert praksisår, hvor du vil jobbe og få arbeidserfaring.

En mastergrad har en varighet på ett til to år. Profesjonsutdanninger som lege, tannlege og veterinær går over fem eller seks år.

Et utvalg fag i Irland

Dette er bare et utvalg av studier, det finnes mange spennende muligheter i Irland.

Opptakskrav

Bachelor

Minimumskravet (matriculation) for å kunne søke opptak til irske universiteter på nivå 8 (honours bachelor, som gir opptak til master) er generell studiekompetanse. Det er ikke lov til å ta opp igjen eksamener eller fag for å søke til irske universiteter.

Avhengig av hvilken utdanning du skal søke på trenger du en kombinasjon av seks fag på ulike nivåer (Ordinary level og Higher level) og med ulike karakterer. Der hvor det er fagkrav på Higher Level må faget være tatt på vg2+vg3, eksempelvis R1+R2.

Master

Krav om bestått bachelor

Minimumskravet for å komme inn på en master er at du har en bachelorgrad eller tilsvarende. Om du har en bachelor fra Irland, kreves det ofte en bachelor honours på nivå 8. Det er også vanlig at det er et karakterkrav. For å søke opptak til noen mastergrader, må du ha en bachelor innenfor samme fagfelt. Tilleggskrav som relevant arbeidserfaring og intervju kan også forekomme. Sjekk derfor universitetene nettside for mer detaljert informasjon om opptakskrav for utdanningen du ønsker.

Søkeprosess

I Irland søker du opptak til bachelorutdanninger gjennom Central Applications Office (CAO) Du kan søke inntil 10 studier gjennom CAO, i prioritert rekkefølge.

Norske søkere sidestilles med EU-søkere i opptaksprosessen.

Høstens webinarer

Hvis du ikke finner noen webinarer nedenfor, er det ingen aktive webinarer.

Finansiering

Fant du ikke det du lette etter?

Da kan du ta kontakt med oss i Forum eller avtale en en-til-en veiledning med en studieveileder. Du kan også melde deg på webinar.

Koselig gatehjørne med en rød bar og planter på veggen

Jeg har kommet inn på en skole i Irland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.