Regnskapspapirer på bord med binders

Økonomistudier i Irland

I Irland er det gode muligheter for å studere økonomi- og businessfag.  Irland er et av verdens rimeligste studieland for deg som vil studere på engelsk.

Om utdanningen

I Irland kan du studere økonomi- og businessfag ved en rekke læresteder. Mest kjent er kanskje den trippelakkrediterte skolen UCD College of Business.

Finn økonomistudier i Irland

Bruk Central Applications Office (CAO) for å finne frem til bachelorgrader som tilbys ved de ulike lærestedene. Vær oppmerksom på at det er kun bachelorgrader på level 7 og 8 som gir rett til støtte fra Lånekassen.

For å finne frem til mastergrader (level 9), bruk søkemotoren Qualifax. Du finner også studier direkte på lærestenes nettsider.

Du kan lese om de forskjellige lærestedene og om studier i Irland på nettsidene til Education in Ireland.

Akkrediterte læresteder

Skal du studere økonomi- og businessfag i Irland, kan det være lurt å velge et lærested som er akkreditert av European Quality Improvement System, EQUIS  og/eller The Association of Advance Collegiate Schools of Business, AACSB. 

UCD College of Business er den eneste irske businesskolen med den høythengende merkelappen «Triple Crown», som betyr at skolen har oppnådd de tre store internasjonale business-akkrediteringene AACSB, EQUIS og AMBA. Skolen er også det eneste irske medlemmet av de eksklusive nettverkene «Global Alliance in Management Education» (CEMS), samt «Global Network for Advanced Management» (GNAM).

Opptakskrav

Søknadsprosess

Hvor mye koster det?

Norske studenter kan ta utdanning i Irland på like vilkår som studenter fra EU-land. Dersom du ikke har startet på en høyere utdanning, kan du være berettiget å betale free fees ved utvalgte institusjoner. Hvis du ikke kvalifiserer til free fees, kan du likevel kvalifisere til EU fee. Her kan du sjekke hvilke skoler som er omfattet av free frees-ordningen.

Free-feesEU-feesNon-EU fees
€ 3000  € 4000-8000€ 10000-30000

Det er fortsatt opp til de irske lærestedene å avgjøre hvorvidt norske studenter som tar mastergrad, skal betale ”free fee” eller ”EU fee”.

Les mer om skolepenger og «free fees initiative» i Irland på Studentfinance.ie.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Koselig gatehjørne med en rød bar og planter på veggen

Jeg har kommet inn på en skole i Irland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.