By og fjellandskap i Afrika sett ovenfra

Studier i Sør-Afrika

Med elleve offisielle språk og mange folkegrupper er mangfoldet det som særpreger kulturen i Sør-Afrika. Du kan studere på både engelsk og afrikaans. Med sin storslåtte natur, mektige fjell og kritthvite strender, kan Sør-Afrika virkelig anbefales!

Finn ditt drømmestudium i Sør-Afrika

Visste du at Sør-Afrika er et viktig økonomisk sentrum i Afrika og en av Norges viktigste samarbeidspartnere utenfor Europa? Landet er har en rik kultur og historie og huser flertallet av de best rangerte universitetene i Afrika.

Mange norske studenter har valgt å dra til Sør-Afrika for å oppleve en helt annen kultur mens de studerer. Noen drar på utveksling, mens andre velger å ta en hel grad. De fleste norske studentene er på Stellenbosch eller Cape Town University.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Finn studier i Sør-Afrika

Det finnes ingen egen katalog med oversikt over alle utdanninger i Sør-Afrika. Vi anbefaler å gå inn på oversikten til hvert universitet for å finne studieprogram (se finn universiteter). Du kan også laste ned universitetsguiden under og lese om alle de 26 sørafrikanske universitetene (fom. side 22).

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søkeprosess

Webinarer

Hvis du ikke finner noen webinarer nedenfor, er det ingen aktive webinarer.

Hva koster det å studere i Sør-Afrika?

I likhet med andre engelskspråklige land må du betale skolepenger for å studere i Sør-Afrika. Vanligvis ligger skolepengene for et skoleår på mellom 5 000 og 10 000 dollar i året. MBA (Master of Business Administration) kan koste opp til 25 000 dollar. Study Abroad/utveksling koster rundt 4 000 – 5000 dollar per semester. 

$ 5 000 – 10 000

Offentlige skoler

$ 25 000

MBA

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Sør-Afrika, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

Studentvisum

Du må søke studentvisum når du skal studere i Sør-Afrika. Les mer om hvordan du søker studentvisum her.

Fant du ikke det du lette etter?

Mann står på klippe og ser ned mot bylandskap

Jeg har kommet inn på en skole i Sør-Afrika — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.