bygg i gammelby ved vannkanten i Flandern

Studier i Belgia

I Belgia kan du studere til en rimelig penge på et av mange anerkjente universiteter eller høyskoler. Er du seint ute med å søke? Her finner du flere studiesteder med søknadsfrist helt ut i september!

Om utdanning i Belgia

I Brussel har de studietilbud både for deg som vil studere på engelsk, fransk og nederlandsk. Regionen Wallonia, sør i landet, har flest tilbud på fransk mens i Flandern i nord finner du studietilbud både på nederlandsk og engelsk.

Finn studier i Belgia

Finn bachelor- og mastergrad i Belgia

Flandern har 5 universiteter og 13 høyskoler. Det er ved disse lærestedene du kan finne flest engelskspråklige tilbud, også på bachelornivå.

Wallonia har 6 universiteter, 19 høyskoler og 16 kunsthøyskoler. Undervisningsspråk her er som oftest fransk. Tilbud på engelsk finner du i all hovedsak på masternivå.

I Brussel finner du det frie universitet, som består av to uavhengige campuser som ligger rett ved siden av hverandre; fransktalende, Universite Libre de Bruxelles og nederlandsk-talende Vrije Universiteit. Kursene til ULB finner du i søkemotoren til Wallonia og kursene til VUB finner du i den for Flandern.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Studiene i Belgia er for det meste åpne. Studiene medisin, tannlege og veterinær har flere søkere enn studieplasser og kan ha for eksempel opptaksprøve som del av opptaket.

Master

Søknadsprosess

Finansiering

Hva koster det å studere i Belgia?

Flandern regner EU/EØS -studenter under ett når de krever studieavgift. Det gjør ikke Wallonia. Nordmenn som vil studere i Wallonia må dermed betale samme studieavgift som studenter fra utenfor EU.

€979.60

Offentlige universiteter i Flandern

€2505

Offentlige universiteter i Wallonia

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Belgia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Stor bygning i Belgia

Jeg har kommet inn på en skole i Belgia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.