Havneomårde med båter i vannet og Sydney opera house

Studier i Australia

I Australia kan du kan du velge mellom 40 universiteter av høy kvalitet. Australske læresteder har rullerende opptak. Du søker direkte til skolen eller gjennom en norsk agent som samarbeider med australske universiteter.

Finn ditt drømmestudium i Australia

Australia er et populært studieland blant norske studenter. Australske universiteter holder høy standard og har et bredt fagtilbud. Australia er delt opp i seks delstater og to territorier. De fleste norske studentene studerer i Queensland, New South Wales og Victoria.
Studier i Australia er delt inn i undergraduate (bachelor) og postgraduate (graduate certificate/diploma, master og doktorgrad).

Finn studier i Australia

Et utvalg studier i Australia

Dette er bare et utvalg av studier, det finnes mange spennende muligheter i Australia.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søkeprosess

Høstens webinarer

Hvis du ikke finner noen webinarer nedenfor, er det ingen aktive webinarer.

Finansiering

Hva koster det å studere i Australia?

Kostnader vil variere mellom lærestedene og programmene. De rimeligste lærestedene koster fra ca 20 000 AUD i året, men mange ligger på rundt 30-35 000 AUD i året. Det anbefales å undersøke hvilke stipender som finnes for internasjonale studenter ved ditt lærested. 

Nærmere informasjon om skolepenger og tilgjengelige stipender finner du på universitetenes hjemmeside. 

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Australia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Studentvisum

Skal du studere i Australia i lengre enn tre måneder, må du søke om et studentvisum. Når du har takket ja til skoleplassen, vil du motta en såkalt «Confirmation of Enrollment (CoE)» fra skolen din. Dette er en bekreftelse overfor immigrasjonsmyndighetene at du er tatt opp ved et australsk lærested. Så snart du har mottatt CoE, kan du gå i gang med visumsøknaden.

Alle studenter, uavhengig av studium, skal søke på visumet Student Visa (Subclass 500).  NB: I selve søknadsskjemaet for visum står det Student Visa (500).

Studentvisumet tillater deg å jobbe maks 48 timer per 14 dag. 

Gutt sitter ved elv og ser utover landskap

Jeg har kommet inn på en skole i Australia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.