Havneomårde med båter i vannet og Sydney opera house

Studier i Australia

I Australia kan du velge mellom 40 universiteter av høy kvalitet. Australske læresteder har rullerende opptak. Du søker direkte til skolen eller gjennom en norsk agent som samarbeider med australske universiteter.

Finn ditt drømmestudium i Australia

Australia er et populært studieland blant norske studenter. Australske universiteter holder høy standard og har et bredt fagtilbud. Australia er delt opp i seks delstater og to territorier. De fleste norske studentene studerer i Queensland, New South Wales og Victoria.

Studier i Australia er delt inn i undergraduate (bachelor) og postgraduate (graduate certificate/diploma, master og doktorgrad). De fleste australske universiteter opererer med to eller tre semestre per skoleår.  Merk at noen studier kun tar opp studenter første semester, så forhør deg alltid med universitetet når ditt program har oppstart. 

Finn studier i Australia

Et utvalg studier i Australia

Dette er bare et utvalg av studier, det finnes mange spennende muligheter i Australia.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søkeprosess

Webinarer

Hvis du ikke finner noen nedenfor, er det ingen aktive webinarer.

Finansiering

Hva koster det å studere i Australia?

Kostnader vil variere mellom lærestedene og programmene. De rimeligste lærestedene koster fra ca 20 000 AUD i året, men mange ligger på rundt 30-35 000 AUD i året. Det anbefales å undersøke hvilke stipender som finnes for internasjonale studenter ved ditt lærested. 

Nærmere informasjon om skolepenger og tilgjengelige stipender finner du på universitetenes hjemmeside. 

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Australia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Studentvisum

Les mer om hvordan du søker visum til Australia her

Gutt sitter ved elv og ser utover landskap

Jeg har kommet inn på en skole i Australia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.