Abstrakt bilde av bølgende bygg

Arkitektstudier i Australia

I Australia kan du studere arkitektur på både bachelor- og masternivå. For å bli anerkjent som arkitekt av Norske arkitekters landsforbund, må du fullføre en femårig mastergrad som tilsvarer den norske arkitektutdanningen.

Om utdanningen

Arkitektutdanningen i Australia er delt inn i en bachelorgrad på tre år (Bachelor of Architecture eller Bachelor of Architecture and Design) og en mastergrad på to år (M.Arch). I tillegg er det vanlig med ett års yrkespraksis etter det tredje året på bachelorgraden. For å bli registrert som arkitekt i Australia kreves to års arbeidserfaring etter endt utdanning. 

Finn arkitektstudier i Australia

Det finnes 18 læresteder i Australia som tilbyr arkitektutdanning som er akkreditert av Architects Accreditation Council Of Australia (AACA).

Hjemmesidene til Australian Institute of Architects gir deg informasjon om arkitektutdanning i Australia med oversikt over alle lærestedene i Australia.

Du kan også søke opp arkitektstudier via plattformen Study in Australia.

Opptakskrav

Søknadsprosess

Godkjenning

Hvor mye koster det?

Kostnader vil variere mellom lærestedene og programmene. De rimeligste lærestedene koster fra ca 20 000 AUD i året, men mange ligger på rundt 30-35 000 AUD i året. Det anbefales å undersøke hvilke stipender som finnes for internasjonale studenter ved ditt lærested. 

Nærmere informasjon om skolepenger og tilgjengelige stipender finner du på universitetenes hjemmeside. 

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Gutt sitter ved elv og ser utover landskap

Jeg har kommet inn på en skole i Australia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.