bokstaver og tegn ligger på en fargerik bakgrunn
Hjem / Fag /

Språkkurs i utlandet

Det å lære seg et nytt språk kan være din nøkkel til spennende utdanninger, personlig vekst, kulturell dybde og karrieremuligheter. Visste du at du kan få støtte fra Lånekassen til å ta språkkurs i hele verden i et helt år?

7 grunner til å lære seg et nytt språk

1. Flere utdanningsmuligheter
Når du lærer deg et annet språk kan du studere det du vil hvor du vil. Du vil kunne velge blant alle studieretningene som tilbys ved et universiteter på lik linje med lokalbefolkningen.

2. Billigere utdanning
I Europa er offentlig utdanning svært billig, spesielt hvis man studerer på landets eget språk.

3. Spennende studietid
Å kunne språket som snakkes i landet du ønsker å studere i, kan gjøre opplevelsen mye mer givende. Ikke bare kan du forstå forelesninger bedre, men du vil også kunne engasjere deg med lokalbefolkningen og kulturen på en mer dyptgående måte.

4. Kulturell forståelse
Det å lære et nytt språk åpner døren til en dypere forståelse av en annen kultur. Du får innsikt i folks tanker og verdier og ser andre perspektiver – noe som kan hjelpe deg med å bli en mer tolerant og åpen person

Person slår hjul på en strand


5. Personlig vekst
Å lære et nytt språk handler også om personlig vekst. Du utfordrer deg selv, bygger selvtillit og viser at du kan mestre nye utfordringer.

6. Kognitive ferdigheter
Å mestre et nytt språk er som å gi hjernen din en skikkelig treningsøkt. Du utvikler ikke bare nye ord og setninger, du trener hjernen til å tenke mer smidig og raskt.

7. Karrieremuligheter
I en globalisert verden gir flerspråklige ferdigheter deg en klar fordel. Bedrifter søker etter folk som kan knytte sammen trådene mellom ulike markeder og samarbeide på tvers av landegrenser. Å kunne kommunisere på flere språk kan være nøkkelen til spennende karrieremuligheter. Uansett hvilket studieområde du velger, kan språkkunnskaper hjelpe deg med å styrke jobbsøknaden og CV-en din.

Å lære et nytt språk er mer enn bare å snakke – det er en måte å utvide horisontene dine på.

Hvor kan jeg ta språkkurs?

Du kan ta språkkurs i hele verden til nesten alle språk! Her finner du informasjon om språkkurs i noen populære land:

Kort eller langt språkkurs?

Langt språkkurs
Du kan få støtte fra Lånekassen dersom du planlegger å ta høyere utdanning utenfor Skandinavia i et ikke-engelskspråklig land. Du kan få støtte til språkkurs som varer fra tre til 12 måneder.

Det må være minimum 15 timer undervisning i uken. Du må ta språkkurset ved en offentlig godkjent språkskole eller ved et universitet i det landet du planlegger å ta utdanningen.

Kort språkkurs
Dersom du har fått opptak til en utdanning med undervisning på et annet språk utenfor Skandinavia i et ikke-engelskspråklig land, kan du få støtte til et kort språkkurs på minimum 4 uker før oppstart på utdanningen. Det må være minimum 15 timer undervisning i uken.

Hvor mye koster det?

Prisen på skolepengeavgift til språkkurs varierer mellom land og studiesteder, og det samme vil levekostnadene. Her er et estimat på hva ett semester kan koste:

10 000 – 30 000 kr

Skolepenger for ett semester/
16 uker med språkkurs.

Du kan få lån og stipend fra lånekassen for å betale det.

Ca. 50 000 kr

Levekostnader.

Dette utgjør basisstøtten fra Lånekassen for ett semester/
16 uker

Tips!

Bruk denne søkemotoren for å finne levekostnader i ulike byer:

Hva får jeg i støtte fra Lånekassen?

Les mer på våre nettsider om språkkurs og finansiering fra Lånekassen

Ung kvinne smiler med lukkede øyne mens det snør

Bli medlem i ANSA

Det er lurt å bli medlem i ANSA når du skal eller har studert i utlandet! Du får en rekke fordeler som gir deg en trygg og morsom studietid og en bedre overgang til arbeidslivet.