Par som danser utenfor gul vegg

Språkkurs i Latin Amerika

Spansk er det offisielle språket i 21 land og det mest talte språket etter mandarinkinesisk. I Latin Amerika kan du lære spansk både ved universiteter og private språkskoler. Dersom du har planer om å ta høyere utdanning i et land i Latin-Amerika kan du få støtte fra Lånekassen til å ta spanskkurs i samme land før studiene.

Språkkurs i Latin Amerika

Du kan følge språkkurs i Latin Amerika både på et universitet eller ved en språkskole. Mange velger å ta språkkurset på et universitet for på den måten måten å lettere komme i kontakt med lokalbefolkningen.

Fordelen med språkskolene er at du kan begynne når du vil, og selv skreddersy lengde, innhold og timeplan. Språkskolene har ofte mindre klasser enn universitetenes språkkurs.

For å velge språkkurs kan det være fint å sammenligne pris, beliggenhet, aktivitetstilbud, antall elever i klassen og tilbud om andre type kurs innen samfunn og kultur.

Søknadsprosess

Støtte fra Lånekassen

Lånekassen har to støtteordninger for deg som vil ta språkkurs i forkant av studier:
Lengre og kortere språkkurs.

Lengre språkkurs

Du kan få støtte (stipend og lån) til språkkurs hvis du planlegger å ta en hel grad i landet du tar språkkurset. Du trenger altså ikke å ha kommet inn på et universitet for å få støtte, men du må oppgi til Lånekassen hva og hvor du planlegger å studere når du er ferdig med språkkurset.

Du må oppfylle følgende krav:

Kortere språkkurs

Du kan få 24 746 kroner i språkstipend hvis du har fått opptak på en offisielt godkjent grad, skal studere på spansk, og trenger et kortere språkkurs i forkant av studiene for å friske opp spanskkunnskapene.

Dette gjelder også deg som skal på utveksling eller tar deler av utdanningen i Latin Amerika.

Du må oppfylle følgende krav:

Offisielle språktester i spansk

Nødvendig språkkompetanse

I Latin Amerika krever de sjelden dokumentasjon på språkkompetanse for opptak til høyere studier siden de regner med du kan spansk dersom du vil ta utdanning der.

Det anbefales uansett å ha spansk på nivå B2 for å følge undervisning på universitetsnivå .

De fleste som har hatt spansk alle tre årene på videregående ligger på B1.

Er det vanskelig å lære spansk?

Nei, ikke hvis du går inn for det! Spansk er et lett språk å lære, spesielt fordi uttalen er ganske lik den norske og ordene uttales slik de skrives. Utfordringen kan være grammatikken, men det er mye lettere å lære seg i land der du må snakke spansk både på kurs og i fritiden. Læringskurven blir dermed bratt og du vil føle stor mestringsfølelse.

Hvordan studere spansk og få studiepoeng?

Unge menn i en skatepark

Jeg har kommet inn på en skole i Latin Amerika— hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.

Ung mann sitter ved et skrivebord med flere PC-er

Ønsker du hjelp?

ANSA hjelper deg med å forstå søkeprosessen!