Fransk flagg vaier i vinden

Språkkurs i Frankrike

Dersom du vil studere i Frankrike kan du få støtte fra Lånekassen til å ta språkkurs i inntil et år. Du som skal på utveksling fra en norsk høyskole eller universitet kan få et eget språkstipend.

Om utdanningen

Språkkurs kan vare fra en uke til et helt år. Du kan velge om du vil ta kurs ved et universitet eller en privat språkskole. Hvilken type kurs du bør velge avhenger av hvor selvstendig du føler deg og hvor mye fransk du snakker.

Språkkurs ved et universitet

Er du av den selvstendige typen, som snakker en del fransk fra før er universitets-kurs absolutt å anbefale da disse er billigere og studentkortet gir deg adgang til områder og aktiviteter hvor du kan omgås franske studenter.

Språkkurs ved en privat språkskole

Om du trenger litt mer hjelp og ikke har så mye fransk fra før kan det føles tryggere å velge en privat språkskole. Her får du hjelp til å finne bolig, du kan delta på aktiviteter, og du vil i større grad få tilpasset språkundervisningen til ditt nivå. De private språkskolene finnes for alle aldre. Undersøk gjerne med en av de norske agentene dersom du har spesielle ønsker for skolen du vil gå på. Se mer om agenter lenger nede på siden.

Finn språkkurs i Frankrike

Det finnes språkkurs over hele Frankrike. Du kan finne frem til de forskjellige typene språkkurs via Qualite Fle.

Søknadsprosess

Kostnader

Språkkurs og finansiering fra Lånekassen

Les mer på våre andre nettsider om språkkurs og finansiering fra Lånekassen

Moderne og gammelt museumsbygg side ved side

Jeg har kommet inn på en skole i Frankrike— hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.