Spansk flagg vaier i vinden

Språkkurs i Spania

Spansk er det offisielle språket i 21 land og det mest talte språket etter mandarinkinesisk. I Spania kan du lære spansk både ved universiteter og private språkskoler. Kursene kan vare i alt fra en uke til et helt år. Det finnes flere muligheter for støtte til spanskundervisning fra Lånekassen.

Språkkurs i Spania

Du kan følge språkkurs på et universitet eller ved en språkskole. Mange velger å ta språkkurset på et universitet for på den måten måten å lettere komme i kontakt med lokalbefolkningen.

Fordelen med språkskolene er at du kan begynne når du vil, og selv skreddersy lengde, innhold og timeplan. Språkskolene har ofte mindre klasser enn universitetenes språkkurs.

For å velge språkkurs kan det være fint å sammenligne pris, beliggenhet, aktivitetstilbud, antall elever i klassen og tilbud om andre timer.

Dersom du allerede kan litt spansk kommer du til ta en spansktest ved kursstart slik at du blir plassert på riktig nivå.

Søknadsprosess

Støtte fra Lånekassen

Lånekassen har to støtteordninger for deg som vil følge språkkurs i Spania i forkant av studier: Lengre og kortere språkkurs.

Lengre språkkurs

Du kan få støtte (stipend og lån) til språkkurs hvis du planlegger å ta en hel grad i landet du tar språkkurset. Du trenger altså ikke å ha kommet inn på et universitet for å få støtte, bare ha intensjoner om å studere der.

Du må oppfylle følgende krav:

Kortere språkkurs

Du kan få 24 746 kroner i språkstipend hvis du har kommet inn ved et godkjent lærested, skal studere på spansk, og trenger et kortere språkkurs i forkant av studiene.

Dette gjelder også deg som skal på utveksling eller tar deler av utdanningen i Latin Amerika.

Du må oppfylle følgende krav:

Offisielle språktester i spansk

Nødvendig språkkompetanse

For å studere i Spania må du ofte kunne dokumentere spanskkunnskaper tilsvarende minimum B2 ifølge det felles europeiske rammeverket for språk. Lærestedet vil kunne fortelle deg hvilket språknivå du bør ha, og hvilke språktester de godkjenner.

Uansett om det er et opptakskrav eller ikke, så anbefales det å ha spansk på nivå B2 for å følge undervisning på universitetsnivå .

De fleste som har hatt spansk alle tre årene på videregående ligger på B1.

Er det vanskelig å lære spansk?

Nei, ikke hvis du går inn for det! Spansk er et lett språk å lære, spesielt fordi uttalen er ganske lik den norske og ordene uttales slik de skrives. Utfordringen for mange kan være grammatikken, og mange opplever at det derfor er lettere å lære seg spansk i Spania der du må snakke spansk både på kurs og i fritiden, og hvor læringskurven ofte er bratt.

Hvordan studere spansk og få studiepoeng?

Hvor mye koster det?

Prisen på skolepengeavgift til språkkurs vil variere mellom skolene, men her er et anslag for hva det kan koste for et semester:

Skolepenger fra
20 – 25 000 kr

For et semester / 16 uker
med språkkurs

Du kan få lån og stipend fra lånekassen for å betale det.

Levekostnader
ca. 50 000 kr

Dette utgjør basisstøtten fra Lånekassen for et semester / 16 uker

Tips: Bruk denne søkemotoren for å finne levekostnader i ulike byer:

Ung mann sitter ved et skrivebord med flere PC-er

Ønsker du hjelp?

ANSA hjelper deg med å forstå søkeprosessen!