Dame tegner på modelltegning med lupe i hånden

Ingeniørstudier i Sverige

De mest anerkjente lærestedene innen ingeniørstudier i Sverige er Chalmers tekniska högskola, Lunds tekniska högskola og Kungliga tekniska Högskolan. Det finnes aktuelle utdanninger på både svensk og engelsk. Utdanning i Sverige er gratis.

Om utdanningen

I Sverige kan du ta en femårig civilingenjör (300 studiepoeng), eller studere til kandidat (bachelor) først, for deretter å gå videre med en master om du ønsker det.

Finn ingeniørstudier i Sverige

Nærmere 30 universiteter og høgskoler i Sverige har tilbud om ingeniørstudier.

Bruk søkemotoren Studera.nu for å finne frem til fag og lærested. Hak av for «kurs» om du vil ta enkelt-emner, og «program» om du vil ta kandidat (bachelor) eller master.

Forkurs (basår)

Dersom du mangler ett eller flere realfag for å kunne søke, kan du ta et basår (forkurs til studiet) ved et/en av de tekniske universitetene/høyskolene. Basår kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.

Opptakskrav

Søknadsprosess

Finansiering

Det er gratis å studere på offentlige læresteder i Sverige. Du kan få lån og stipend fra Lånekassen til bo- og levekostnader.

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Fargerike hus på rekke

Jeg har kommet inn på en skole i Sverige — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.