Fransk flagg vaier i vinden
Hjem / Fag /

Statsvitenskap i Frankrike

De fleste nordmenn som studerer statsvitenskap i Frankrike studerer ved ett av de syv regionale collegene til Sciences Po Paris, hvor bachelorstudiene i Le Havre, Menton og Reims går på engelsk. Utdanningen tilbys også ved andre høyskoler eller universiteter.

Om utdanningen

Utdanningen er tverrfaglig med fokus på samfunnsfag, jus, historie, økonomi, ledelse, sosiologi, språk og sivilisasjon. En av de mest anerkjente utdanningene for statsvitenskap er privatskolen Sciences Po i Paris som også har flere regionale campuser. Mange nordmenn har gått ut med diplom fra skolen, blant annet Jonas Gahr Støre. Du kan velge å gå en 3-årig bachelor eller en master.

Du kan også velge å ta utdanningen ved andre private institutter rundt om i landet eller søke deg til offentlig utdanning ved et universitet. I det siste tilfellet vil som regel kurset være på fransk.

Finn studier i statsvitenskap

Finn studier i statsvitenskap i Frankrike

Opptakskrav

Søknadsprosess

Hva koster det å studere i Frankrike?

Offentlig utdanning er subsidiert av den franske stat og derfor billigere enn studier ved private læresteder, hvor skolepengene kan ligge på 5000 euro og oppover per år. I tillegg til skolepenger må du betale en studentavgift på 100 (CVEC).

Ved Sciences Po Paris, kan skolepengene gå opp til 14 720 euro per år for bachelor og 20 380 euro for master. Kostnadene blir beregnet etter foreldres/husholdets inntekter. Ta direkte kontakt med skolen om du har spørsmål angående dette.

€ 170

Bachelor ved offentlige universiteter

€ 243

Master ved offentlige universiteter

€ 5000+

Bachelor og master ved private universiteter

Finansiering

Private læresteder tar skolepenger mens studier på fransk ved universitetene er gratis.

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Moderne og gammelt museumsbygg side ved side

Jeg har kommet inn på en skole i Frankrike— hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.