Ung mann med solbriller leser på en benk

Alt du trenger å vite om å studere i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet!

Følg drømmen om å studere i utlandet!

Det er en del å tenke på når du skal studere i utlandet. Å finne ut hva og hvor du vil studere er en stor avgjørelse, og den kan være vanskelig å ta alene. Vi vet også at det kan være utfordrende å finne all infoen du trenger for å faktisk kunne reise ut og gjøre drømmen om utlandet til virkelighet.

Uansett hva du drømmer om, enten det er pulserende storbyliv i London, medisinstudier i Polen, dans i California eller økonomi i Hong Kong, hjelper ANSA deg hele veien!

Hvor begynner jeg?

Det er mange ulike grunner til at studenter havner nettopp der de havner. Noen drar til et land som de kjenner godt fra før eller hvor de har familie eller venner. Noen har ett bestemt universitet de har drømt om å studere ved. For andre er det mer tilfeldig hvor de reiser.

Tenk hva, deretter hvor

Vi anbefaler at du begynner med å tenke på hva du ønsker å studere, og så finne ut hvilke land som har gode studiemuligheter i dette faget. Tenk også på om du vil studere i et land hvor du allerede forstår språket, som for eksempel et engelskspråklig land, eller om du er åpen for å bo i et land hvor du må lære deg språket.

Når må jeg starte planleggingen?

Det er viktig å starte planleggingen av utenlandsstudiene i god tid. Vi anbefaler å starte søkeprosessen minst ett år før du planlegger å reise ut. Det er fordi det tar tid å finne et passende studiested, søke, gjennomføre opptakstester og språktester, oversette og evaluere attester og karakterer, ordne visum hvis det er nødvendig, og finne bosted.

Bakke med palmetrær og mann med hav i bakgrunnen

Følg interessene dine

Det finnes ikke noe fasitsvar på hva som er det rette studielandet for deg, men det er viktig at du finner et sted hvor sjansene er store for at du kan trives. Derfor anbefaler vi at du ikke bare tenker strategisk, men også følger interessene dine.

Noen elsker storbyer, mens andre trives bedre i roligere omgivelser. Kanskje du elsker surfing og strandliv og drømmer om å bo langs kysten av Australia, eller du er en ihuga fan av anime og har fantasert om å bo i Tokyo? Mulighetene er mange!

Les også

Hvordan er det å studere i utlandet?

Utenlandsstudier er spennende og lærerikt, og du får bli kjent med en annen kultur på en helt annen måte enn du gjør som turist.

Hver student har sin unike erfaring, men felles for de fleste er at de er glad de tok steget og studerte i utlandet!

Ung kvinne smiler med lukkede øyne mens det snør

Bli medlem i ANSA

Det er lurt å bli medlem i ANSA når du skal eller har studert i utlandet! Du får en rekke fordeler som gir deg en trygg og morsom studietid og en bedre overgang til arbeidslivet.

Man med krøllete hår med en rød bro i bakgrunnen

Praktisk informasjon

Veien til utlandet er ikke lik for alle studier. Stegene du må gjennom varierer ut fra hva og hvor du vil studere, men skaff deg oversikt over det viktigste du må ta stilling til før du velger å reise.

Ung kvinne lener seg på en blå bil

Få hjelp når du er langt hjemmefra

Drømmer du om å studere i utlandet, men er samtidig litt nervøs for å dra fra venner og familie for en såpass lang periode? Det har vi stor forståelse for, og derfor er det bra å være ANSA-medlem!

Som ANSA-medlem reiser du aldri alene. Vi jobber for at du skal ha det fint mens du studerer, og du får et solid velferdstilbud og nettverk som gir deg trygghet i utlandet.

Ung mann sitter ved et skrivebord med flere PC-er

Ønsker du hjelp?

ANSA hjelper deg med å forstå søkeprosessen!