Hjem / Artikler /

6 tips til å velge studiested

Det er lett å bli overveldet av mulighetene når du først har bestemt deg for å studere i utlandet. Her får du seks tips som kan hjelpe deg med å velge studiested.

| Sist oppdatert: | Forfatter: Ingeborg
Ung mann med kamera rettet mot fotografen

Når du først har bestemt deg for å studere i utlandet, må du velge hvilket studiested du skal studere ved. Noen ganger er svaret selvsagt, men for mange er det lett å bli overveldet av valgmuligheter. Hvordan vet du hvilket studiested som er best? Det finnes ikke noe fasitsvar, men det hjelper å tenke gjennom disse spørsmålene:

1. Hvilke studiesteder tilbyr faget?

Sjekk hvor du kan ta drømmestudiene. Kan du ta fagene ved nesten hvilket som helst studiested, eller er det et mer snevert fagfelt? Noen fag tilbys kun på utvalgte studiesteder, og noen ganger bare ett, og da er er det mer selvsagt hvilket studiested du skal velge.

2. Stor eller liten by?

Valg av studiested er tett knyttet til valg av by. Noen trekkes mot pulserende storbyliv, mens andre vil ha det litt roligere. Hva er viktig for deg?

3. Stort eller lite campus?

Er det viktig for deg å ha et stort campus med blant annet sportsfasiliteter? Velger du et studiested med stort campus, ligger disse gjerne litt utenfor bykjernene. I sentrum er studiestedene som regel mindre, siden de ikke nødvendigvis har så god plass til campus.

4. Privat eller offentlig?

Skolepengene er ofte høyere på private skoler, men for eksempel i USA tilbyr de til gjengjeld ofte gode stipender til studenter med gode søknader.

5. Hvordan er kvaliteten og studiemiljøet?

Hvis du vil vite hvordan kvaliteten på studiestedet er, kan du se på rankinger og akkrediteringer.

Lurer du på hvordan studiemiljøet er? ANSA har lokallag og lands- og regionsstyrer i veldig mange land, og de kan bistå deg med å komme i kontakt med studenter på ulike studiesteder.

6. Blir utdanningen godkjent?

Før du bestemmer deg for hvor du vil studere, må du være sikker på at studiestedet tilbyr en utdanning som er godkjent i Norge.

Lykke til med å velge studiested!