Ved anerkjente The South African School of Motion Picture Medium and Live Performance (AFDA) i Sør-Afrika, kan du studere film og teater på engelsk til en rimelig skolepenge. Skolen ligger i en av verdens vakreste byer med kort vei til havet og med varmt klima.

AFDA er en relativt ung, men anerkjent filmskole med avdelinger i Cape Town, Johannesburg og Durban. De fleste av de internasjonale studentene, ikke minst de norske, studerer i Cape Town.

I 2006 vant en av skolens produksjoner Oscar i kategorien for utenlandske filmer, i 2014 ble en annen nominert. AFDA er medlem av The International Association of Accredited Film and Television Schools, CILECT. Skolen har topp moderne utstyr, attraktiv lokasjon, fantastisk lys og lange dager, perfekt for filmopptak. 

Cape Town

Cape Town regnes som en av verdens vakreste og mest spektakulære byer. På avstand fremstår hele byen nærmest som en filmkulisse med vakre fjell som rammer inn byen mot det åpne havet og de fantastiske strendene. Her får du storby og natur i ett. Cape Town har ca. 3,5 millioner innbyggere og er en av Sør-Afrikas største byer. Mange regner den også som Afrikas mest moderne og vestlige by. Sørafrikanere er gjestfrie og interesserte, og det er lett å bli kjent med nye mennesker.

Studietilbud

AFDA tilbyr bachelorgrader  i “Motion Picture Medium” (film) og i “Live Performance”(skuespill). Sistnevnte har fokus på Screen Acting.

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse for å kunne søke på en bachelorgrad ved AFDA. I tillegg vil lærestedet ha to anbefalingsbrev. Ut over dette ønsker skolen et motivasjonsbrev der du skriver om hvorfor du vil studere film eller skuespill. Da kan du også inkludere en analyse av 1-2 favorittfilmer eller teaterproduksjoner. Motivasjonsbrevet er ikke et absolutt krav, men det anbefales å skrive det.

Slik søker du

  1. Før du søker/samtidig som du søker skal vitnemålet ditt godkjennes i Sør-Afrika. Dette gjøres av South African Qualifications Authority (SAQA).

  2. Søknadsskjema ligger på universitetets nettsider. Denne fylles ut og sendes med post til Admission Office ved universitetet. Søknadsfristen for internasjonale søkere er 31. august. Betal søkeavgift.

Søknaden skal inneholde kopi av pass, norsk kopi av vitnemål med rett kopi stempel samt engelsk oversettelse (kontakt en statsautorisert oversetter). Attesterte kopier kan ikke være eldre enn tre måneder. Du skal også legge ved anbefalingsbrev, og eventuelt motivasjonsbrev.

 

Kontaktinformasjon til skolen

Kontaktperson ved Cape Town University

Bonita Brink
bonita@afda.co.za
+27 21 448 7600