Ung kvinne ler med en grå ape på hodet

Er du nysgjerrig på å studere i utlandet?

Lurer du på om utenlandsstudier er noe for deg? Les om de unike opplevelsene du får ved å studere i utlandet. Møt studenter som har fått både venner og minner for livet, og finn ut mer om hvordan det er å bo i utlandet.

Verden venter på deg!

Å studere i utlandet gjør ikke bare at du skiller deg ut på arbeidsmarkedet senere. Det gir deg også mulighet til å bli kjent med en ny kultur og få opplevelser du ikke hadde fått hjemme! Det er et hav av muligheter der ute, og vi i ANSA er her for å hjelpe deg med å finne veien ut i verden.

Tre unge mennesker slapper av foran en utsikt over grønne fjell

Få minner for livet

Som utenlandsstudent får du bli kjent med en ny kultur og få venner fra hele verden. Du blir en del av et unikt samhold og får minner for livet. Samtidig får du en faglig tyngde som gjør at CV-en din skiller seg ut hvis du senere velger å komme tilbake til Norge. Det å ta steget ut i verden viser at du er åpen og nysgjerrig, og det er egenskaper som de aller fleste arbeidsgivere setter pris på!

Hvordan er livet som utenlandsstudent?

Hver student har sin unike erfaring. Noen er nervøse før de skal dra, andre kan ikke vente med å bo i et annet land. Noen føler at de endelig har funnet sin plass i verden, mens andre synes studiene er vanskelige. Felles for de fleste er at de uansett er glad de tok steget og studerte i utlandet!

Ung mann med ryggen til kamera går langs en togperrong

Hvor begynner jeg planleggingen?

Å finne ut hva og hvor du vil studere er en stor avgjørelse, og vi vet at den kan være vanskelig å ta alene. Det er litt du skal tenke på før du kan studere i utlandet, men frykt ikke! Uansett hva du drømmer om, er ANSA her for å hjelpe deg med alt det praktiske som gjør drømmen til virkelighet.

Kvinne med hijab ser til siden med hendene foran munnen

Hvordan er det å bo og leve i utlandet?

For mange er det en stor overgang å skulle flytte til et annet land. Du skal finne et sted å bo, åpne bankkonto, sette deg inn i andre regler og praksiser og bli kjent med nye mennesker. Alt sammen på et annet språk!

Det er spennende og kanskje litt overveldende. Heldigvis er det mange som har gjort det før deg! Vi har samlet de beste tipsene til de mest populære studielandene.

Kvinne med ryggen til går på en gangvei ved en gammel bygning

Hvordan er det på studiestedet?

Lurer du på hvordan studiemiljøet er ved et spesielt studiested i utlandet? ANSA har lokallag og lands- og regionsstyrer i veldig mange land, og de kan bistå deg med å komme i kontakt med studenter på ulike studiesteder.

Ung kvinne smiler med lukkede øyne mens det snør

Bli medlem i ANSA

Det er lurt å bli medlem i ANSA når du skal eller har studert i utlandet! Du får en rekke fordeler som gir deg en trygg og morsom studietid og en bedre overgang til arbeidslivet.

Venner i tjueårene sitter rundt en bålpanne på stranda.

Ha det gøy mens du studerer!

Med ANSA er det alltid noe gøy å finne på mens du studerer i utlandet. Vi holder mange sosiale og faglige arrangementer gjennom hele året, både ute i verden og hjemme i Norge. ANSA har mange engasjerte medlemmer møtes og holder alt fra quiz og 17. mai-feiringer til større arrangementer som fagseminarer og semesteravslutninger.

Ung kvinne lener seg på en blå bil

Få hjelp når du er langt hjemmefra

Drømmer du om å studere i utlandet, men er samtidig litt nervøs for å dra fra venner og familie for en såpass lang periode? Det har vi stor forståelse for. Verden er stor, men som ANSA-medlem reiser du aldri alene! Vi jobber for at du skal ha det fint mens du studerer og når du skal ut i jobb, og har et solid velferdstilbud som gir deg trygghet og et nettverk i utlandet.

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Verden venter på deg!

Hva og hvor vil du studere?