Trebåt på en kanal mellom gamle bygninger

Studier i Italia

I Italia finnes det mange engelskspråklige utdanninger. Ønsker du å studere på italiensk, kan du få støtte til språkkurs av Lånekassen. Flere av Europas eldste universiteter ligger i Italia, og landet er ledende innen fagfelt som design, arkitektur og kunst.

Finn ditt drømmestudium i Italia

Du kan studere bachelorgrad, mastergrad, ta et semester- eller årsstudium eller gå på språkkurs i Italia.

Undervisningen foregår for det meste på italiensk, men det finnes en god del programmer med undervisning på engelsk. Businessfag, Arkitektur, Internasjonale Relasjoner, Ingeniør, Medisin, Sykepleie er blant de utdanningene som finnes på engelsk. På masternivå er det et bredere utvalg av grader med undervisning på engelsk

Lånekassen støtter inntil 12 måneder med språkkurs.

Finn bachelor og mastergrader

For å finne frem til utdanninger i Italia kan du bruke søkemotoren Universitaly.
Velg AFAM hvis du er interessert i kunstutdanninger.

Opptakskrav

De finnes 75 offentlige og 20 private universiteter i Italia.
Opptakskrav varierer mellom skoler og programmer. Informasjon om årets opptakskrav til ulike utdanninger i Italia blir publisert på skolens nettsider i februar/mars hvert år. Dette kalles call for application, og er et langt dokument med all informasjon som er nødvendig for å søke. Det er viktig å lese dette grundig.

Bachelor

Offentlige universiteter

Private universiteter

Master

Søknadsprosess

Søknadsprosessen varierer mellom skoler og programmer.
Informasjon om årets søknadsprosess til ulike utdanninger i Italia blir publisert på skolens nettsider i februar/mars hvert år. Dette kalles call for application, og er et langt dokument med all informasjon som er nødvendig for å søke. Det er viktig å lese dette grundig.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Finansiering

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Hva vil du studere?

Her er noen populære studier, men husk at det er mange andre vi ikke har skrevet om.

Hva koster det å studere i Italia?

Studieavgiften ved de offentlige universitetene i Italia er relativ lav, men vil variere mellom læresteder, programmer og din betalingsevne. Det er vanlig å måtte sende med en ligningsattest når du søker på studier i Italia. 

Private læresteder har som regel mye høyere skolepenger enn de offentlige. For nærmere informasjon om studiekostnader, sjekk den aktuelle skolens hjemmeside.

10 000 – 40 000kr

Skoleavgift offentlige skoler per år

100 000 –
200 000 kr

Skoleavgift private skoler per år

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Italia, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Ung mann sitter ved et skrivebord med flere PC-er

Ønsker du hjelp?

ANSA hjelper deg med å forstå søkeprosessen!