To hender som holder
Hjem / Fag /

Psykologistudier

Vil du studere psykologi i utlandet?
Rundt 800 norske studenter tar psykologiutdanning i utlandet. De aller fleste studerer teoretisk psykologi.

Om psykologistudier

Er du interessert i hva som påvirker mennesker til å ta ulike valg? Hvordan løse konflikter, eller kanskje hvordan forebygge mental uhelse? Da kan psykologistudier være noe for deg.

Ønsker du å utdanne deg til å bli klinisk psykolog i utlandet? Da bør du på forhånd sette deg inn i kravene for godkjenning. ANSA har samlet informasjon som er viktig å kjenne til før du reiser ut for å studere psykologi.

Klinisk og teoretisk psykologi
Både i Norge og i utlandet tilbys psykologiutdanningen som et klinisk- (pasientrettet) og et ikke-klinisk (teoretisk) studium.

Hvor kan jeg studere psykologi?

Du kan ta teoretisk psykologiutdanning over hele verden, men dersom du vil studere klinisk psykologi må du tenke deg nøye om.

Statistikk viser at de som har tatt utdanning innen klinisk psykologi fra Danmark, Sverige og Polen har gode muligheter for å få autorisasjon i Norge etter studiet.

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Psykologi i utvalgte land

Godkjenning

For å kunne jobbe som psykolog i Norge, trenger du autorisasjon fra Helsedirektoratet. En autorisasjon er en tillatelse til å utøve et lovregulert yrke.

Helsedirektoratet forhåndsgodkjenner ikke psykologutdanninger fra utlandet.

Psykolog er en beskyttet tittel, som betyr at det er satt krav til innhold, lengde, nivå og praksis i utdanningen, slik at Helsedirektoratet vet at de som har en slik tittel har riktig utdanning og kompetanse for å pleie og behandle pasienter i det norske helsevesenet.

Helsedirektoratet har laget en kort informasjonsfilm som forklarer disse reglene på under tre minutter. Klikk her for å se den på YouTube.

Finansiering

Psykologen må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, og evne til å tenke analytisk.

— Utdanning.no

Ofte stilte spørsmål

Ung mann sitter ved et skrivebord med flere PC-er

Ønsker du hjelp?

ANSA hjelper deg med å forstå søkeprosessen!