Hånd som holder den andre hånden

Psykologistudier i Nederland

Du kan studere psykologi ved en rekke læresteder i Nederland, både på bachelor- og masternivå. Ved flere universiteter kan du også ta en PhD. Undervisningen foregår på nederlandsk eller engelsk.

Om utdanningen

I Nederland finnes det mange retninger innenfor psykologi. Du kan studere tradisjonelle retninger som organisasjonspsykologi, sosialpsykologi, nevropsykologi og klinisk psykologi. Men det finnes også utdanninger som ikke finnes i Norge, slike som rettspsykologi. Det finnes også mange blandingsgrader der du kombinerer fag som business eller filosofi med psykologi.

Finn psykologistudier i Nederland

Du finner frem til aktuelle læresteder på søkemotoren Studiekeuze. Bruk søkemotoren Studyfinder for å finne frem til engelskspråklige utdanninger.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Godkjenning

Hvor mye koster det?

I Nederland må du betale skolepenger ved både offentlige og private skoler. Skoleåret 23/24 koster studier ved offentlige læresteder 2314 EUR per år i skolepenger. Private skoler er dyrere.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Nederland, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Åpent fellesområde under buet tak med bylandskap i bakgrunnen

Jeg har kommet inn på en skole i Nederland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.