Regnskapspapirer på bord med binders

Økonomistudier i Sverige

I Sverige kan du studere økonomifag ved en rekke læresteder, og på alle utdanningsnivåer. Det finnes aktuelle utdanninger både på svensk og engelsk. Utdanning i Sverige er gratis.

Om utdanningen

Økonomistudiet er delt inn i bachelor (kandidatprogrammet) (3 år)+ master (2 år). Business-fag heter företagsekonomi/business/ekonomi. Samfunnsøkonomi kalles vanligvis nationalekonomi. Studiet foregår på svensk eller engelsk.

Finn økonomistudier i Sverige

Bruk søkemotoren Studera.nu for å finne frem til fag og lærested. Hak av for kurs om du vil ta enkelt-emner, og program om du vil ta kandidat (bachelor) eller master.

Dersom kvalitet er viktig for deg, så er både Handelshøyskolen i Stockholm samt business-skolene tilknyttet universitetene i Lund, Göteborg og Jönköping akkrediterte av EQUIS, det internasjonale kvalitetsvurderingssystemet for business skoler.

Opptakskrav

Du søker med førstegangs-vitnemål. Snittet ditt må regnes uten alders- eller tilleggspoeng. Dersom du mangler ett eller flere fag, kan du ta opp disse og legge de nye fagene på et eget kompetansebevis. Da kan du for øvrig komme til å havne i kvote II, hvor snittet kan være høyere

Søknadsprosess

Finansiering

Det er gratis å studere på offentlige læresteder i Sverige. Du kan få lån og stipend fra Lånekassen til bo- og levekostnader.

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Fargerike hus på rekke

Jeg har kommet inn på en skole i Sverige — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.