Regnskapspapirer på bord med binders

Økonomistudier i Sveits

Økonomistudier i Sveits kan grovt deles inn i Betriebsökonomie/Business (bedriftsøkonomi) eller Volkswirtschaftlehre/Economy (samfunnsøkonomi). Du kan studere på tysk, fransk, italiensk eller engelsk.

Om utdanningen

Det finnes mange universiteter og høyskoler i Sveits som tilbyr økonomiutdanninger. Universität St. Gallen og IMD Business School ligger i toppsjiktet på internasjonale rankinglister og utdanning herfra kvalifiserer også til støtte fra Lånekassen.

Finn økonomistudier i Sveits

Du finner frem til aktuelle læresteder via søkemotoren Studyprogrammes.ch. Her kan du hake av for ønsket utdanningsgrad og velge undervisningsspråk. For deg som drømmer om å få sidetittel siviløkonom, kan det være et tips å se om du finner ønsket lærested på EQUIS- eller AACSB-listen. Skolene på disse listene holder god internasjonal kvalitet.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Godkjenning

Hvor mye koster det?

Du får støtte fra Lånekassen til å studere på alle offentlig godkjente universiteter i Sveits. Du betaler fra 500 CHF i semesteret og oppover på de offentlige lærestedene.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Sveits, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Blå trikk under blomstrende kirsebærtrær

Jeg har kommet inn på en skole i Sveits — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.