By med kirke i alpelandskap

Studier i Sveits

I Sveits finner du noen av verdens beste universiteter innen ingeniør og økonomi. Du kan studere på tysk, fransk eller italiensk avhengig av hvilken region du velger å studere i, og det finnes også noen engelskspråklige muligheter, spesielt på masternivå. I tillegg byr Sveits naturligvis på fantastiske skimuligheter!

Finn ditt drømmestudium i Sveits

Sveits er et flerspråklig land som tilbyr undervisning på både tysk, fransk og italiensk. Det finnes også noen muligheter for studier på engelsk. Sveits har rimelige utdanninger og et variert tilbud.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søkeprosess

Hva koster det å studere i Sveits?

Du får støtte fra Lånekassen til å studere på alle offentlig godkjente universiteter i Sveits. Du betaler fra 500 CHF i semesteret og oppover på de offentlige lærestedene.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Sveits, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å oppholde seg i Sveits.

Fant du ikke det du lette etter?

Da kan du ta kontakt med oss i Forum eller avtale en-til-en veiledning med en studieveileder, samt sjekke ut ofte stilte spørsmål og praktisk informasjon om å studere i utlandet.

Blå trikk under blomstrende kirsebærtrær

Jeg har kommet inn på en skole i Sveits — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.