Regnskapspapirer på bord med binders

Økonomistudier i Nederland

I Nederland kan du studere ved noen av verdens ledende universiteter og samtidig betale svært lave skolepenger. De fleste læresteder har engelskspåklige studietilbud.

Om utdanningen

Det finnes et omfattende tilbud av økonomiutdanninger i Nederland, både på bachelor og masternivå. Samfunnsøkonomi kalles economie på nederlandsk, mens bedriftsøkonomi kalles bedrijfswetenschappen. Flere av de nederlandske universitetene er på toppen av internasjonale rankinglister. Du kan studere på nederlandsk eller engelsk.

Finn økonomistudier i Nederland

Du finner frem til engelskspråklige utdanninger via søkemotoren Studyfinder  og nederlandske gjennom søkemotoren Studiekeuze.  

Det finnes flere svært gode universiteter innenfor økonomi i Nederland. Vanligvis regnes Rotterdam School of Management ved Erasmus University som det beste, og universitetet rager høyt opp på internasjonale rangeringslister som for eksempel den årlige rangeringen til Financial Times.  
Eduniversal er Nederlands nasjonale rankingliste.

Du kan også de på akkrediteringslistene EQUIS eller AACSB. Skolene på disse listene holder høy internasjonal kvalitet.

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Mathallen i Rotterdam

Studenthistorier

Business i Rotterdam

Les mer

Søknadsprosess

Hva koster det å studere i Nederland?

I Nederland må du betale skolepenger ved både offentlige og private skoler. Skoleåret 23/24 koster studier ved offentlige læresteder 2314 EUR per år i skolepenger. Private skoler er dyrere.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Nederland, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Åpent fellesområde under buet tak med bylandskap i bakgrunnen

Jeg har kommet inn på en skole i Nederland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.