Business i Rotterdam

Henrik Weijer studerer International Business Administration ved Rotterdam School of Management. For ham var Nederland et enkelt valg da han skulle velge studieland.

Mathallen i Rotterdam

Henrik Weijer

Studieland: Nederland
By: Rotterdam
Studiested: Rotterdam School of Management
Studium: International Business Administration (bachelor)

Ung mann smiler, han har på seg skjerf og ytterjakke.

Et enkelt valg

Henrik hadde flere grunner til å studere i Nederland. Bestefaren hans var nederlandsk, og det å bo å leve i hans hjemland var en anledning til å lære seg språket.

— Det at undervisningen er på engelsk og at studieavgiften er lav, et stort pluss, sier han.

Kunst i taket i Rotterdams mathall

Trippelakkreditert og høyt rangert

Rotterdam School of Management har det som kalles en trippelakkreditering, som vil si at de kan skilte med de tre mest prestisjefylte akkrediteringene et lærested kan få innen businesstudier. Skolen er også høyt rangert hos Times Higher Education og Financial Times.

En ny studiehverdag

Arbeidsmengden på studiet er stor. Livet er sentrert rundt studiene, med hyppige eksamener og innleveringer. Dessuten lærer Henrik seg nederlandsk på fritiden.

— Allerede én måned etter oppstart hadde jeg fem eksamener. 70% må godkjennes for å bestå, og det krever selvdisiplin å følge programmet.

Henrik jobber mye i kollokviegrupper og synes det er verdifullt å jobbe sammen mot felles mål.

Skyline Rotterdam med grå himmel

Handelssenteret Rotterdam er Nederlands nest største by og Europas største havn. I motsetning til Amsterdam, som har mye tradisjonell arkitektur, skiller Rotterdam seg ut i Nederland som en svært moderne og nyskapende by.

En internasjonal by

Rotterdam ble hardt bombet under andre verdenskrig. Da krigen var over skulle byen gjenreises. Heller enn å lage en kopi av hvordan det pleide å se ut, valgte man i stedet å bygge opp noe helt nytt. Innbyggerne er i dag svært stolte av byen sin, og her kan du finne alt fra store grøntarealer til rene business- og shoppingområder. Rotterdam har Nederlands yngste befolkningsgruppe, og er en internasjonal by med selskaper fra hele verden. Haag ligger kun 20 minutter unna med tog, Amsterdam litt mer enn én time.

Veien videre

Henrik vurderer å reise på utveksling gjennom en av RSMs mange avtaler med universiteter rundt om i verden. Dersom han velger å gjøre det, vil han kun betale den vanlige studieavgiften ved RSM, og slipper å betale skolepenger i ellers dyre land som USA, Australia og Storbritannia.

Universitetet jobber tett mot næringslivet, spesielt på masternivå, og universitetet oppfordrer studentene til å ta internships både under studiet og mellom bachelor og master.

— Henrik Weijer
Eldre bygninger ved en kai med biler parkert foran
Elv i by med bygninger og båter på begge sider

Drømmer du om utlandet?

Finn ut mer om studier i Nederland!