Kunst og designstudier i Irland

The National College of Art and Design (NCAD) er Irlands nasjonale kunstskole og har det mest omfattende tilbudet innen kunst- og designstudier på lavere og høyere nivå i Irland. 

Om utdanningen

Irland tilbyr mange forskjellige utdanninger innen kunst. Om du planlegger en bachelor i Fine Arts, Art History, Applied Art eller kanskje Design, finner du alle disse i Irland. Det er vanlig å levere portefølje til kunstutdanninger, så vi anbefaler å ta seg god tid til å lage denne.

Finn kunststudier i Irland

For å finne flere programmer på bachelornivå kan du bruke søkemotoren til Central Applications Office (CAO), som er det sentrale opptakskontoret for bachelorutdanninger i Irland.

For å finne frem til mastergrader, bruk søkemotoren Qualifax.

National College of Art and Design (NCAD) har et omfattende studietilbud innen Design, Fine Art, Education og Visual Culture. Flere Institutes of Technology (tekniske høyskoler) og universiteter tilbyr også ulike studier innen kunstfag.

Opptakskrav

Søknadsprosess

Godkjenning

Hvor mye koster det?

Norske studenter kan ta utdanning i Irland på like vilkår som studenter fra EU-land. Dersom du ikke har startet på en høyere utdanning, kan du være berettiget å betale free fees ved utvalgte institusjoner. Hvis du ikke kvalifiserer til free fees, kan du likevel kvalifisere til EU fee. Her kan du sjekke hvilke skoler som er omfattet av free frees-ordningen.

Free-feesEU-feesNon-EU fees
€ 3000  € 4000-8000€ 10000-30000

Det er fortsatt opp til de irske lærestedene å avgjøre hvorvidt norske studenter som tar mastergrad, skal betale ”free fee” eller ”EU fee”. 

Les mer om skolepenger og «free fees initiative» på Studentfinance.ie.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Koselig gatehjørne med en rød bar og planter på veggen

Jeg har kommet inn på en skole i Irland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.