Abstrakt maleri i flere farger

Kunst- og designstudier i Nederland

Nederland er attraktivt for kunstspirer! Gode skoler, hyggelige mennesker, mulighet for undervisning på engelsk samt lave skolepenger gjør at stadig flere nordmenn studerer kunstfag i Nederland. Er du den neste Rembrandt eller Mondrian?

Om utdanningen

Nederland har et bredt spekter av kunstutdanninger. Du kan studere på et universitet, en høyskole eller et akademi. Bachelorgradene går over 3-4 år, mens mastergradene går over 1-2.

Finn kunst- og designstudier i Nederland

Bruk søkemotoren Studyfinder for å finne frem til engelskspråklige utdanninger. På lærestedenes hjemmesider informeres det om undervisningsmetode og fagfokus. Sett deg inn i dette før du velger studiested.

Opptakskrav bachelor

Søknadsprosess

Hva koster det å studere i Nederland?

I Nederland må du betale skolepenger ved både offentlige og private skoler. Skoleåret 23/24 koster studier ved offentlige læresteder 2314 EUR per år i skolepenger. Private skoler er dyrere.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Nederland, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Åpent fellesområde under buet tak med bylandskap i bakgrunnen

Jeg har kommet inn på en skole i Nederland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.