Ung kvinne klatrer i klatrevegg

Agenter

En agent er en kommersiell leverandør av utdanning i utlandet som kan hjelpe deg med søkeprosessen. Husk å se etter ANSAs godkjenningsmerke hvis du skal søke gjennom en agent.

Er det lurt å søke gjennom en agent?

Det er generelt viktig at du tar deg god tid når du undersøker hvilke utdanninger og studiesteder du skal søke på. På beskrivelsene våre av ulike studieland finner du gode verktøy som kan hjelpe deg i denne prosessen. I tillegg finnes det agenter du kan søke gjennom.

En agent samarbeider med utenlandske studiesteder og bistår kommende studenter med søkeprosessen. Noen formidler studenter til ett bestemt land, mens andre dekker flere land. Agentene kjenner studiestedene i landet godt, og bistår deg i det som kan oppleves som en litt forvirrende prosess.

Gjør din egen research først!

Vi anbefaler at du bestemmer deg for studier og studiested før du involverer en agent. Dersom agenten som tilbyr utdanningen er godkjent av ANSA, kan du trygt søke gjennom denne agenten.

Sjekk om agenten er ANSA-godkjent

Det finnes mange agenter som leverer utdanning i utlandet, og de praktiserer litt ulikt. Dessverre følger ikke alle en helt ryddig prosess. Det er viktig å huske på at agenter er kommersielle aktører som tjener på å få studenter inn på studiestedene, og det er viktig ta seg tid når du skal søke utenlandsstudier.

Føl deg trygg med ANSAs godkjenningmerke

ANSA har lansert etiske retningslinjer for agenter, og vi gir et godkjenningsmerke til alle agenter som slutter seg til dem.

Det betyr at du kan være helt trygg på at alle ANSA-godkjente agenter er kvalitetssikret av oss, og at de gir tilstrekkelig og redelig informasjon til deg som drømmer om å studere i utlandet.

ANSA godkjentmerke 2022-2024

Finn ANSA-godkjente agenter

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Utlandet venter på deg!

Hva og hvor vil du studere?