Studier på Island

Drømmer du om å studere i et naturskjønt miljø? Island tilbyr en unik kombinasjon av læring og eventyr med sine vulkaner, isbreer og varme kilder. Få en utdanning av høy kvalitet og en uforglemmelig opplevelse.

Finn ditt drømme-studium på Island

Å studere på Island er en unik mulighet for eventyrlystne og ambisiøse studenter som ønsker å kombinere akademisk utdanning med fantastiske naturopplevelser. Island er kjent for sine majestetiske landskap, inkludert isbreer, vulkaner og varme kilder, som skaper en inspirerende bakgrunn for studier. Universitetene på Island tilbyr utdanning av høy kvalitet med et bredt spekter av fag, ofte med fokus på bærekraft og miljøvitenskap. Denne kompetansen er etterspurt i et globalt arbeidsmarked som stadig vektlegger grønne teknologier og løsninger.

Du kan studere på engelsk, men studietilbudene på Island blir nesten uendelige hvis du lærer deg islandsk. Lånekassen tilbyr støtte til språkkurs på Island i forkant av studiene.

Island er også et trygt land å studere i. Landet har ligget på toppen av The Global Peace Index siden 2008, noe som gjør det til en av de tryggeste destinasjonene for studenter.

Finn bachelor- og mastergrader på Island

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested?
Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søknadsprosess

Bør du lære deg Islandsk?

Det er gode grunner til å lære seg Islandsk hvis du skal studere på Island. For det første har du veldig mange flere studieprogrammer å velge iblant når du behersker språket. For det andre vil du få mye mer ut av studieoppholdet ditt hvis du kan kommunisere med innbyggerne.

Språkkurs før studiene?

Språkkurs regnes ikke som høyere utdanning. Du må søke direkte til kurset også om det tilbys ved et universitet. For å studere på islandsk kreves ofte minst B2-nivå i henhold til det europeiske referanserammen for språk (CEFR), kjent som Íslenskupróf B2. The University Centre of the Westfjords tilbyr en rekke islandske språkkurs på ulike nivåer og med ulik varighet. Sjekk også ut nettsiden til StudyinIceland for språkkurs.

Hva koster det å studere på Island?

Offentlig utdanning er subsidiert av den Islandske stat og derfor billigere enn studier ved private læresteder, hvor skolepengene kan ligge på 40 000 – 125 000 NOK og oppover per år. Merk at ved offentlig utdanning finnes det ofte en registreringsavgift på inntil 6000 NOK.

Hvor høye er levekostnadene?

Det kan være rimeligere å bo og leve som student på Island enn i Norge, men det kommer mye an på hvor du skal studere og hva du sammenligner med.

Finansiering

Visum

Du trenger ikke visum for å studere på Island. Selv om du i prinsippet kan reise uten pass i Norden, anbefales det å ha med pass. Enkelte flyselskaper foretrekker dessuten pass eller nasjonalt ID-kort.

Fant du ikke det du lette etter?

Jeg har kommet inn på en skole på Island — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.