Stor plass foran palass

Studier i Østerrike

Om du velger å studere i Østerrike finner du både fantastisk vakker natur og imponerende arkitektur. Det er et stort utvalg studiemuligheter tilgjengelig på tysk, men det er også mulig å studere på engelsk i Østerrike.

Finn ditt drømmestudium i Østerrike

Østerrike har et stort utvalg læresteder for høyere utdanning. Du kan velge mellom landets mange universiteter, høyskoler, akademier og institutter. Undervisningsspråket er tysk, men det finnes også engelskspråklige tilbud.

Finn bachelor- og mastergrad i Østerrike

Søkemotorer som fokuserer på:

Godkjente språkskoler i Østerrike

For mer informasjon om studier i Østerrike kan du laste ned Studieguiden fra studyinaustria.at eller lese mer på studyinaustria.at

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søkeprosess

Hva koster det å studere i Østerrike?

Det er gratis å studere ved offentlige universiteter i Østerrike og du betaler kun en liten avgift til studentsamskipnaden. Du må betale skolepenger på private universiteter. 

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Østerrike, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å oppholde seg i Østerrike. Samtidig, ved opphold i Østerrike i mer enn 3 måneder (90 dager) må man søke om en bekreftelse på registrering (Anmeldebescheinigung) hos bostedsmyndigheten (Landeshauptmann, Magistrat, Bezirkshauptmannschaft) innen 4 måneder etter innreise til Østerrike.

Fant du ikke det du lette etter?

Kyr ligger på gress i fjellandskap foran tirolerhus

Jeg har kommet inn på en skole i Østerrike — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.