Stetoskop som ligger på et ark med en penn

Medisinstudier i Østerrike

I Østerrike er det fire offentlige universiteter som tilbyr Humanmedizin, samt to private. Undervisningen går på tysk, med unntak av et privatuniversitet som tilbyr bachelorgraden på engelsk. De offentlige universitetene tar opp sine studenter via opptakstest. Til de private lærestedene skal du også gjennom et intervju.

Om utdanningen

Du kan studere gratis ved ett av de offentlige universitetene i Wien, Graz , Innsbruck, eller Linz. Mens de tre første lærestedene tilbyr et enhetlig studieløp, såkalt Diplom, tilbyr Linz et studieløp delt inn i bachelor og master. 

Det er også mulig å studere ved to av de private skolene:

  • Paracelsus Medizinische Privatuniversität i Salzburg (PMU). De tilbyr et femårig studieløp som koster omlag 15 000 euro i året.
  • Karl Landsteiner Privatuniversität für Gesundheitswissenschaften i Krems (KL). Her kan du ta en bachelorgrad på engelsk i Health Sciences over tre år, for deretter å fortsette med en treårig master i Humanmedizin på tysk. Denne utdanningen koster 14 700 euro per studieår.

Opptakskrav bachelor

Søknadsprosess

Godkjenning

Hvor mye koster det?

Det er gratis å studere ved offentlige universiteter i Østerrike og du betaler kun en liten avgift til studentsamskipnaden. Du må betale skolepenger på private universiteter. 

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Østerrike, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Kyr ligger på gress i fjellandskap foran tirolerhus

Jeg har kommet inn på en skole i Østerrike — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.