Studier i Latvia

De fleste norske studenter i Latvia studerer medisin, men Latvia tilbyr også et bredt spekter av andre studier på engelsk. Latvia er et knutepunkt for entreprenørskap med et dynamisk miljø som fremmer oppstartsbedrifter.

Finn ditt drømmestudium i Latvia

Latvia er et knutepunkt for entreprenørskap med et dynamisk miljø som fremmer oppstartsbedrifter gjennom ulike initiativer og innovative arrangementer. Landet har et støttende økosystem for gründere med mange ressurser og et levende fellesskap for nystartede bedrifter.

Finn bachelor- og mastergrader i Latvia

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested?
Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søknadsprosess

Ung kvinne ligger på benk og ser opp på noe

Hva vil du studere?

Her er noen populære studier i Latvia.

Språkkurs før studiene?

Det offisielle språket i Latvia er latvisk. Ønsker du å studere på latvisk eller lære språket før du begynner på studier på engelsk så har du muligheter for å få støtte fra Lånekassen til språkkurs.

Både University of Latvia og Riga Stradins university har tilbud om språkkurs for internasjonale studenter.

Språkkurs regnes ikke som høyere utdanning. Du må søke direkte til kurset også om det tilbys ved et universitet.

Hva koster det å studere i Latvia?

Studieavgiftene for engelskspråklige programmer varierer fra  1 600  til 15 000 EUR per år.

Hvor høye er levekostnadene?

Det kan være rimeligere å bo og leve som student i Latvia enn i Norge, men det kommer mye an på hvor du skal studere og hva du sammenligner med.

Finansiering

Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån. For å få støtte fra Lånekassen må du som hovedregel være norsk statsborger og ha generell studiekompetanse.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipend det går an å søke på.

Visum

Norske borgere trenger ikke visum for å reise innen EU/EØS.  Som EØS-borger har du rett til å oppholde deg i et annet EØS-land for en periode på opptil 90 dager, så lenge du har et gyldig identitetskort eller pass. Etter 90 dager må du registrere deg lokalt. Du vil vanligvis få informasjon fra universitetet ditt om hvordan du kan gå frem.

Fant du ikke det du lette etter?

Park i Riga

Jeg har kommet inn på en skole i Latvia — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.