Tempellanddskap i India

Studier i India

India er et av verdens største utdannings-land med 13 millioner studenter. De fleste norske studenter er der på utveksling men du kan også ta hele graden din i India, enten du vil studere på bachelor-, master-, eller Ph.d.-nivå.

Utdanning i India

Bachelorgraden i India tar vanligvis 3 år å ferdiggjøre. Fag som farmasi, ingeniør eller arkitektur tar fire eller fem år. Skoleåret går fra september til juni, og du kan ta en hel grad eller ta et semester på utveksling.

Undervisning på høyere nivå foregår ofte på engelsk og indere bruker også gjerne engelsk for å kommunisere med hverandre.

Det første året av en indisk bachelorgrad godkjennes ikke som norsk høyere utdanning, og gir dermed ikke alene rett til støtte fra Lånekassen. Du vil likevel kunne få støtte fra og med det første studieåret om du ønsker å ta en hel bachelorgrad.

Hvordan finne utdanning i India?

Finn bachelor- og mastergrad i India

Study in India er en god offentlig ressurs, tilrettelagt for å trekke internasjonale studenter til India. Om lag 160 indiske læresteder er knyttet opp imot søknads-portalen. Dette er læresteder som er særlig anerkjent og høyt ranket i India.

Et økende antall indiske læresteder har dessuten dukket opp på rankinglistene til Times Higher Education og Academic Ranking of World Universities de seneste årene.

Sharda University i Delhi

Sharda University som ligger i Delhi NCR (National Capital Region) er et av universitetene i India med flest internasjonale studenter. Over 2000 av universitetets 12000 studenter er fra andre land enn India.

Universitetet har tilbud om flere forskjellige stipender for norske studenter, noen av stipendene er på 100 % finansiering.

Dette studietipset har ANSA fått fra Indias ambassade i Norge basert på stort antall internasjonale studenter og gode muligheter for stipend.

Ung kvinne med solbriller sitter med utstrakte armer i en trebåt

Dra på utveksling!

Visste du at du kan reise på utveksling til utlandet ett semester eller ett år mens du studerer ved et norsk studiested? Et utvekslingsopphold er en fantastisk mulighet til å oppleve en annen kultur og lære språk. Du kan reise med eller uten utvekslingsavtale.

Opptakskrav

Bachelor

Master

Søknadsprosess

Finansiering

Lånekassens ekstra stipend ved utveksling og helgrad

Du kan få ekstra stipend til utvalgte land: Brasil, India, Kina, Japan, Sør-Afrika og Sør-Korea.

De utvalgte landene er land som norske myndigheter satser på og ønsker å samarbeide med. Reiser du på utveksling eller tar hele graden i Brasil, India, Japan, Kina, Sør-Afrika eller Sør-Korea, får du 4 277 kroner i måneden i tillegg til basislån og reisestøtte. Dette stipendet kan du få i inntil ti måneder.

Les mer på Lånekassen sine nettsider.

Hva koster det å studere i India?

I India må du betale skolepenger ved både offentlige og private skoler. Lærestedene har ofte egne stipender å tilby internasjonale studenter.

20-50 000 nok

Offentlige skoler

50-80 000 nok

Gjennomsnitt ved private skoler

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve India, kan du bruke nettressursen Expatistan for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Inngangsportal i India med stort tempel innenfor

Jeg har kommet inn på en skole i India — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.