Stetoskop som ligger på et ark med en penn

Medisinstudier i Nederland

Åtte universiteter i Nederland tilbyr medisinstudier. Studiet er delt opp i en treårig bachelor og en treårig master. Ved universitetene i Maastricht og i Groningen kan man ta de tre første årene på engelsk.

Om utdanningen

Visste du at medisin heter geneeskunde på nederlandsk? Dersom du kunne tenke deg å studere på nederlandsk, kan du få støtte til spåkkurs i forkant av utdanningen.

Utdanningen går vanligvis over seks år fordelt på bachelor- og mastergrad.  

Maastricht skiller seg fra Groningen ved at de tilbyr problembasert læring (PBL). Det innebærer at man jobber mer i små grupper, mer casebasert og har hyppige eksamener. 

Finn medisinstudier i Nederland

Medisinstudier på engelsk

For de fleste er det de engelskspråklige bachelorgradene som er mest aktuelle og det er de vi vil omtale videre. Da har du muligheten til å starte på engelsk, og lære deg nederlandsk før mastergraden som undervises på nederlandsk. Du kan studere ved universitetene i Maastricht eller Groningen. 

Opptakskrav bachelor

Opptakskrav master

Søknadsprosess

Godkjenning

Hva koster det å studere i Nederland?

I Nederland må du betale skolepenger ved både offentlige og private skoler. Skoleåret 23/24 koster studier ved offentlige læresteder 2314 EUR per år i skolepenger. Private skoler er dyrere.

Hvor høye er levekostnadene?

For å få et estimat på hvor mye det koster å bo og leve Nederland, kan du bruke denne kalkulatoren for å sammenligne levekostnader i ulike byer.

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Åpent fellesområde under buet tak med bylandskap i bakgrunnen

Jeg har kommet inn på en skole i Nederland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.