Abstrakt maleri i flere farger

Kunst- og designstudier i Tyskland

Tyskland er drømmen for mange kunstspirer. Hit har norske kunststudenter og kunstnere valfartet til alle tider. Store navn som Tidemand, Gude og Krogh, har studert og malt i byer som Düsseldorf, Berlin, München og Karlsruhe. 

Om utdanningen

I Tyskland kan du studere på kunstakademier, høyskoler og ved en del universiteter. Du kan studere på bachelor- eller masternivå, eller dra på utveksling et semester fra et norsk lærested.

Undervisningen går vanligvis på tysk, og du kan få støtte av lånekassen til å ta et tyskkurs i forkant av utdanningen. Det er gratis å studere ved offentlige læresteder i Tyskland.

Finn kunst- og designstudier i Tyskland

Bruk søkemotoren Hochschulkompass for finne frem til aktuelle læresteder. Her haker du av for om du vil studere på bachelor- (Grundständing) eller masternivå (Weiterführend). Du kan også hake av for ønsket studieby, undervisningsspråk og fagområde. Samtlige læresteder på denne søkemotoren kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.

De fremste kunstskolene i Tyskland

Opptakskrav

Søknadsprosess

Finansiering

På Lånekassens sider om utdanning i utlandet kan du se hva du kan få i stipend og lån.

Lånekassen gir kun støtte til studier som er offisielt godkjent. Når du har funnet en skole du vil studere ved, må du derfor sjekke om den er godkjent.

I tillegg til finansiering fra Lånekassen finnes det også ulike statsstipend og skolestipender det går an å søke på.

Gate i Tysk landsby

Jeg har kommet inn på en skole i Tyskland — hva nå?

Gratulerer! Nå bør du forberede deg på avreisen og oppholdet.